El govern valencià s'absenta de l'acte pel reconeixement europeu de l'eix mediterrani

El president de l'Institut Ignasi Villalonga, l'organitzador, considera una «vergonya» la incompareixença

Fonts de la Generalitat Valenciana van atribuir l'absència de Flores a un «imprevist» provocat per «problemes d'agenda». Les mateixes fonts subratllaren el fet que un assessor del conseller era entre els assistents, però l'organització no va rebre cap comunicació al llarg de tot el matí que Flores no hi acudís.

Flores no va trobar un forat en tot el matí per assistir-hi, tot i que la sessió va prolongar-se des de les 9h fins a les 14.30h. En tot cas, la secretaria de Comunicació del govern valencià no va anunciar en la relació diària dels actes de les conselleries que envia als mitjans cap previsió relacionada amb Flores.

Els membres de l'Institut no eixien de la perplexitat. «Em fa vergonya perquè es tractava d'un acte absolutament econòmic, sense tonalitats polítiques. Els més interessats a estar connectats amb Europa som els valencians, no tant els catalans, que ja estan connectats», va declarar Villalonga a aquest diari, tot insinuant la possibilitat que Flores haguera patit un rampell anticatalanista.

A diferència del conseller, les entitats econòmiques més representatives del País Valencià, fins i tot aquelles que reiteradament han manifestat una plena sintonia amb el govern de Camps, hi van acudir, des de les cambres fins a la patronal autonòmica.

«Units, no separats»

E.O. / E.P

Tot i l'absència de Flores, el conseller Nadal, va manifestar que les posicions dels governs català i valencià són «coincidents» pel que fa a les infraestructures. «He mantingut contactes amb Flores i el plantejament és el d'unir, no pas el de separar. Estem compromesos amb una posició unitària», va insistir. Villalonga, en un to molt reivindicatiu, va destacar el fet que l'eix mediterrani «no ha estat mai una prioritat clara per a l'Estat espanyol». El president de l'Institut Ignasi Villalonga va assegurar igualment que des de la Guerra de Successió, els territoris d'aquesta àrea han estat discriminats. «Ens volen rics, però no poderosos», va dir.

Declaració de València

E. PEIRó

L'acte d'ahir a València va ser una manifestació, per part de tots els parlamentaris, de la necessitat «absolutament vital», de la incorporació de l'arc mediterrani com a eix prioritari de la comunicació intermodal transeuropea. Una necessitat que va quedar recollida en l'anomenada Declaració de València, presentada pel president de l'Institut Ignasi Villalonga. En aquesta es reclama que l'arc mediterrani s'articule com un lobby econòmic davant Madrid i Europa, que els territoris que el conformen adopten la configuració d'una euroregió com la bàltica o l'adriàtica i que, com a tal, es convertisca en la plataforma logística del sud d'Europa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.