CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

Tast per a especialistes

El britànic Bradley Wiggins (Sky) segueix el guió i s'imposa en el pròleg d'Amsterdam

El gran favorit Cadel Evans (BMC), còmode contra el rellotge, obté el tercer millor temps

El guió ho deia i ningú no va trobar cap impediment per seguir-lo: Bradley Wiggins es va enfundar la primera maglia rosa d'aquest Giro, que s'entreveu cruel en la darrera setmana, calvari reservat per a cames privilegiades, ments enfortides, ambiciosos impenitents i escaladors dels d'abans. El britànic, conscient que el Tour està en el seu punt de mira i que té uns dots innats per aquest tipus de contrarellotge, forjats a la pista, va accelerar ahir més que ningú al terreny relliscós d'Amsterdam i es va convertir en el primer líder de la gran cita italiana per etapes.

La revelació del Tour 2009 va mantenir un pedaleig regular amb un perfecte acoblament a la seva nova bicicleta i va invertir 10.18 per completar els 8,4 quilòmetres d'aquest primer recorregut de les tres setmanes, un segment sense cap tipus de dificultats. El nord-americà Brent Bookwalter (BMC) va sorprendre amb una segona posició inicialment poc prevista, però que es va guanyar amb el seu pedaleig ferm. Ja no tan imprevist va ser l'excel·lent tercer lloc de Cadel Evans, el gran favorit per posar-se la maglia rosa l'únic dia en què serà transcendent tenir-la, l'etapa de muntanya de la darrera jornada. Aleksandr Vinokurov va perdre només cinc segons respecte al britànic. Abans de la primera jornada de descans de dimarts, el Giro es mantindrà per terres holandeses dos dies més, amb etapes llargues en les quals no ha de passar res. Avui Amsterdam-Utrecht, una etapa de 209 quilòmetres planers, tan com el recorregut de la de dilluns, que sortirà d'Amsterdam un altre cop i que morirà a Middelburg, d'una llargària molt semblant.

CLASSIFICACIÓ

Pròleg (8,4 km)
1r
B. Wiggins (Sky)
10.18
2n
B. Bookwalter (BMC)
a 2'
3r
C. Evans (BMC)
m.t.
4t
A. Vinokurov (Astana)
a 5'
G. Henderson (Sky)
m.t.
6r
R. Porte (Saxo Bank)
m.t.
D. Millar (Garmin)
a 6'
G. Larsson (Saxo Bank)
a 7'
J. Van Endem(Rabob.)
a 9'
31è
X. Tondo (Cervélo)
a 21'
93è
J. Jufré (Astana)
a 41' 148è
A. Losada (Pais)
a 53'
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.