Els veïns de Ciutat Vella desenterren la destral de guerra contra Martí

Les entitats veïnals temen per un canvi de signe de les polítiques del districte

En projectes als quals es van oposar a capa i espasa, com el pla d'ascensors de la Barceloneta o l'hotel del Palau de la Música, ara els veïns veuen indicis que l'arribada de Carles Martí al districte de Ciutat Vella els està desenterrant. Per això han encès totes les alarmes. Ahir, en una roda de premsa conjunta de diferents entitats veïnals, van acusar el nou regidor de voler tornar a impulsar el pla d'ascensors i el controvertit hotel del Palau. El districte i el mateix Martí ho neguen reiteradament, però els veïns no se'n refien, segurament escarmentats per les fortes discrepàncies que ja havien mantingut amb ell en el seu anterior mandat com a regidor de Ciutat Vella. De fet, i després de l'audiència pública que es va fer abans d'ahir al districte, els veïns van acusar Martí de gastar unes maneres «insolents».

Sobre l'hotel del Palau, en l'audiència pública Martí va remarcar que aquest projecte no es farà. Ja en el seu primer ple, havia assenyalat que aquest mes s'iniciava la revisió del planejament per aconseguir, a través d'una argúcia legal, que el promotor no el pugui tirar endavant. Els veïns no se'l creuen, i ahir tornaven a denunciar que l'Ajuntament vol propiciar aquest hotel. «Sembla que s'ha tornat a aixecar la veda», es va queixar Maria Mas, de l'Associació de Veïns del Casc Antic. Un altre hotel que preocupa és el que es farà a Drassanes. Els veïns consideren que s'ha desencallat amb l'arribada de Martí, per bé que el districte afirma que ja estava previst de molt abans, en l'època de l'anterior regidora, Itziar González, que hi estava d'acord, i que ara se n'ha fet un tràmit més.

Des de la plataforma en defensa de la Barceloneta i l'associació de veïns l'Òstia, Gala Pin va acusar Martí de voler desenterrar el pla d'ascensors en la redacció d'un text refós de planejament per al barri. El districte ho nega, dient que el «pla d'ascensors» continua com ja estava en aquest mandat, és a dir, que és voluntari per a les comunitats de propietaris que s'hi acullin. El districte també precisa que aquest planejament unirà els diferents textos d'urbanisme de la Barceloneta i que dotarà de norma un tram –des d'Almirall Cervera fins a la plaça de Mar– ara faltat de regulació.

ELS GREUGES

L'hotel del Palau de la Música
Els veïns recelen de l'Ajuntament i, malgrat que aquest ens ho nega, creuen que vol tornar a impulsar el projecte.
El pla d'ascensors de la Barceloneta
En la redacció d'un text refós de planejament per al barri, els veïns hi veuen la intenció de tornar a activar el pla d'ascensors.
L'hotel de Drassanes
Acusen l'Ajuntament d'haver desencallat el projecte aprofitant la marxa d'Itziar González.
Pisos turístics
Refermen la seva voluntat que només n'hi hagi en pisos exclusius per aquesta activitat, cosa prevista en el nou pla d'usos del districte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.