CICLISME

Goss sorprèn els favorits

L'etapa era de tràmit, però l'Astana de Vinokourov va atacar Nibali i Evans

Una de les últimes perles sorgides del ciclisme australià, Matthew Goss (23 anys, Columbia) va ser el vencedor del primer esprint del Giro en nou etapes en imposar-se a l'experimentat Filippo Pozzatto (Katiuxia) i al nord-americà Tyler Farrer (Garmin), el presumpte home més ràpid del pilot. Goss, que va ser campió del món de persecució el 2006, havia arribat a Itàlia amb una feina ben precisa: donar suport a André Greipel en les arribades com la d'ahir a Cava de Tirreni. A l'hora de la veritat, Goss va saltar el paper d'actor secundari i quan es va veure fort al capdavant va decidir anar per totes i estrenar el seu palmarès en una gran volta.

Per als favorits, els 188 quilòmetres no van ser un passeig. L'Astana del líder, Aleksandr Vinokourov, va estar a punt de provocar un daltabaix en les files del Liquigas (Nibali) i del BMC (Evans) quan va es va partir el pilot en dues parts i el conjunt del líder va tirar a tot drap per engrandir les diferències en la general. Finalment, tots els favorits van arribar plegats. Per a Carlos Sastre (Cervélo), però, la jornada va tornar a ser problemàtica. Va tenir problemes –una punxada– i va perdre gairebé dos minuts més. Tondo, molt atent a tots els moviments, va avançar un lloc en la general i ja és més a prop del top 10 (15è).

CLASSIFICACIONS

91 aetapa
1r Matthew Goss (Columbia)
4h08:17
2n Filippo Pozzato (Katuixa)
m.t.
3r Tyler Farrar (Garmin)
m.t.
4t Robert Forsters (Milram)
m.t.
5è Federico Canuti (Colnago)
m.t.
General
1r Aleksandr Vinokourov (Ast)
33h09:43
2n Cadel Evans (BMC)
a 1:12
3r Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 1:33
4t Ivan Basso (Liquigas)
a 1:51
5è Marco Pinotti (Columbia)
a 2:17
6è Richie Porte (Saxo Bank)
a 2:26
7è Vladimir Karpets (Katuixa)
a 2:34
8è Stefano Garzelli (Astana)
a 2:47
9è Damiano Cunego (Lampre)
a 3:08
10è Michele Scarponi (And)
a 3:09
15è Xavi Tondo (Cervélo)
a 6:34
26è Josep Jufré (Astana)
a 11:05

Cavendish, primer líder a Califòrnia

Ahir va ser un gran dia per al Columbia. L'equip nord-americà havia començat la jornada amb la victòria i el lideratge de Mark Cavendish en la volta a Califòrnia, la més prestigiosa del continent americà, i el va completar amb el triomf de Matthew Goss. A San Francisco, escenari de la primera arribada de la volta californiana, Cavendish va derrotar l'argentí Juan José Haedo (Saxo Bank) i el noruec Alexander Kristoff (BMC). Tots els favorits, Armstrong inclòs, van arribar en el primer grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.