Exigeixen ajuda a Educació perquè tracti un alumne que atemoreix els companys

Com a protesta van decidir que ni ahir ni divendres 23 nens no anessin a les classes del CEIP Progrés de Badalona

Els pares de 23 alumnes de tercer de primària del CEIP Progrés de Badalona van decidir que no portarien els seus fills a l'escola divendres i ahir. El motiu d'aquesta acció rau en el fet que els pares van denunciar l'actitud violenta d'un dels nens, que des de fa un temps agredeix físicament i verbalment la resta dels estudiants. Farts que el Departament d'Educació no els fes cas, i en vista de l'augment del nombre de suposades agressions del menor cap als seus companys, van decidir traslladar les classes al Centre Parroquial Sant Josep. Tot i això, i després d'haver mantingut una reunió amb la direcció, els pares van anunciar ahir al vespre que avui tornarien a portar els seus fills a l'escola. «Tenim el compromís de la directora que posarà tots els mitjans perquè no torni a passar res més, si no, ens veurem obligats a demanar-ne la dimissió», va dir una de les mares.

Els fets es remunten a tres cursos enrere, quan el menor va entrar a l'escola. «Al principi, només pegava i havia fet alguna malifeta, però amb el pas del temps el seu comportament s'ha anat agreujant», denunciava una de les mares afectades. Segons els pares, l'últim episodi va tenir lloc quan el menor en qüestió va agafar un ganivet que havia de servir per tallar un pastís d'aniversari i el va posar al coll d'un altre alumne. Les famílies afectades, però, van voler deixar clar que en cap cas volen fer fora el nen del centre, sinó trobar una solució satisfactòria per a tothom. Els pares van comentar que el menor en qüestió «necessita una atenció especial, tot i que ja va entrar al centre amb un vetllador que se'n feia càrrec unes hores», i van denunciar que des del mes de febrer es van posar en contacte amb un inspector de la Generalitat sense obtenir resposta. Ahir, el Departament d'Educació va reconèixer que el menor té «problemes de conducta». L'Ajuntament de Badalona va manifestar que, tot i que està fent un seguiment del cas, no pot actuar-hi, ja que no té les competències per fer-ho.

Reunió del centre amb la Generalitat

ll.a

Per la seva banda, fonts del Departament d'Educació de la Generalitat, que és la que té competències en la matèria, van assegurar que demà mantindran una reunió amb la direcció de l'escola Progrés –a través del departament de Suport de la Convivència Escolar– per mirar de trobar una solució. Segons va indicar el departament, una de les possibles sortides al conflicte seria que el menor passés més hores amb els vetlladors per controlar-lo el màxim possible. En la trobada, està previst traçar les línies de suport tant al centre escolar com a les famílies afectades. A més, des de la Generalitat es va afirmar que durant l'any passat no es va tenir constància de cap denúncia per suposades agressions o amenaces per part del menor en qüestió. Tot i això, de moment la Generalitat descarta traslladar el menor d'escola o enviar-lo a un centre especial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.