Els veïns de Santa Eugènia de Girona proposen la reconstrucció de l'històric pont del Dimoni a la frontissa del Güell

Un informe tècnic mostra la viabilitat de tornar-lo a muntar a pocs metres d'on era

La proposta dels veïns és que el pont es reconstrueixi sobre el riu Güell en un punt a tocar d'on comença el carrer Maçana i que enllaçaria amb el carrer Mare de Déu dels Àngels, això faria que el pont se situés a molts pocs metres d'on hi havia el pont històric que es va desmuntar l'any 1968. Aquest projecte està avalat per l'arquitecte Ramon Ripoll, que considera que amb les 160 pedres que es conserven del pont històric és «perfectament viable la reconstrucció», tot i que va admetre que caldria aportar-hi algunes pedres noves per tornar a configurar l'arc.

El president de l'associació de veïns de Santa Eugènia, Ramon Macaya, va ressaltar la importància que suposaria per al barri «recuperar un símbol identitari com el del pont del Dimoni» i va expressar el desig que es constitueixi «en un pont de generacions i un pont entre cultures». A més, va adreçar un missatge a l'Ajuntament en desitjar que també fos «un pont simbòlic amb la plaça del Vi», tot esperant que l'equip de govern faci seva aquesta proposta.

El responsable del periòdic digital Eldimoni.com, Manel Mesquita, va recordar que el ple del consistori ja va aprovar per unanimitat l'any 1981 el compromís de tornar a muntar el pont en algun punt d'aquest sector de la ciutat. En l'escrit es recorda la importància històrica i arqueològica d'un pont que es va construir ara fa 653 anys.

Per això es demana al consistori que s'endegui el procés per concretar-ne la reconstrucció.

Ampli suport al projecte

La proposta de reconstrucció té al darrere un ampli suport d'entitats ciutadanes. Així, en el document de suport al projecte que es va entrar ahir al registre municipal figuren les associacions de veïns de Santa Eugènia, Sant Narcís i Güell Devesa, els Amics de la Unesco de Girona, els comerciants de Santa Eugènia, l'associació de motos Dimonis, els Xirois, Acefir, els Amics del Museu d'Art, l'Ateneu, la Taca, el casal parroquial La Patuleia de Sant Narcís, el Club de Lectura de Sant Narcís, el CESET, la Colla de Jocs de Taula de Sant Narcís, la comunitat parroquial de Santa Eugènia, les AMPA de Sant Narcís i Santa Eugènia, el periòdic digital Eldimoni.com, les revistes Els Mil i Pico i El Despertador, el Mijac, CCG Edicions i Mou-te en Bici.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.