CICLISME

GIRO D'ITÀLIA

Farrar ja ha obtingut dues victòries

Vinokourov continua líder, però no es refia de l'etapa d'avui

Tyler Farrar
GARMIN
«La petita pujada final era perfecta per a mi. No he estat jo sinó Julian Dean qui ha fet una cosa extraordinària»
«El volia deixar guanyar, però he vist Sabatini que venia del darrere i havia d'assegurar que la victòria es quedés en l'equip»
«L'últim quilòmetre ha estat molt perillós, amb revolts que cada cop eren més estrets»

Tyler Farrar (Garmin) va aconseguir ahir la seva segona victòria en el Giro d'Itàlia després de guanyar l'esprint de la desena etapa, que va tenir 230 quilòmetres de recorregut entre Avelino i Bitonto. Escortat per Julian Dean, el corredor nord-americà es va imposar a Fabio Sabatini (Liquigas) en els carrers estrets del final d'etapa i va evitar que, una jornada més, un ciclista italià aconsegueixi una victòria en la gran cursa del seu país. Farrar ja havia guanyat la segona etapa del Giro, amb arribada a Utrecht. La classificació general continua sense canvis, liderada pel kazakh Aleksandr Vinokourov (Astana).

L'etapa va viure una llarga escapada que van protagonitzar Dario Cataldo (Quick Step), Hubert Dupont (AG2R) i Charles Wegelius (Omega). La seva aventura va durar fins a 14 quilòmetres de la meta, quan els equips dels velocistes es van posar a preparar l'esprint final. En els últims quilòmetres hi va haver dues caigudes en el pilot, tot i que no van tenir conseqüències. Dean va fer de llebre del seu company d'equip i es va apartar a 200 metres de l'arribada perquè Farrar pogués lluitar per la victòria.

L'onzena etapa, de 262 quilòmetres de recorregut, començarà a Lucera i finalitzarà a l'Aquila. Vinokourov considera que pot ser víctima d'alguns atacs: «Aniré un dia més vestit amb el mallot rosa. Però demà serà molt diferent. Serà com una clàssica. La gent diu que el terreny em donarà l'oportunitat d'atacar, però jo crec que el més probable és que siguin els meus rivals els que m'ataquin a mi.»

CLASSIFICACIONS

10a etapa
1r Tyler Farrar (Garmin)
5h49:14
2n Fabio Sabatini (Liquigas)
m.t.
3r Julian Dean (Garmin)
m.t.
4t Robert McEwen (Katiuixa)
m.t.
5è Robert Forster (Milram)
m.t.
6è Sebastian Hinault (AG2R)
m.t.
7è Andre Greipel (HTC-Columbia)
m.t.
8è Danilo Hondo (Lampre)
m.t.
66è Xavi Tondo (Cervélo)
a 3
67è Josep Jufré (Astana)
m.t.
General
1r Aleksandr Vinokourov (Ast)
33h09:43
2n Cadel Evans (BMC)
a 1:12
3r Vincenzo Nibali (Liquigas)
a 1:33
4t Ivan Basso (Liquigas)
a 1:51
5è Marco Pinotti (Columbia)
a 2:17
6è Richie Porte (Saxo Bank)
a 2:26
7è Vladimir Karpets (Katuixa)
a 2:34
8è Stefano Garzelli (Astana)
a 2:47
15è Xavi Tondo (Cervélo)
a 6:34
26è Josep Jufré (Astana)
a 11:05
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.