Èxit de participació en els actes de la 39a Romeria del Rocío a Catalunya

La festa, que se celebra a l'ermita entre Montcada i Ripollet, ha atret cap a 200.000 persones

La Romeria del Rocío a Catalunya té una participació de 21 germandats de municipis com Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, Pineda de Mar, L'Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola del Vallès, Badalona, Mataró, Rubí, Badia del Vallès, Terrassa, Maçanet de la Selva i Sant Adrià del Besòs. A més de les germandats, la Romeria del Rocío té el suport de 160 entitats i agrupacions que «volen expressar la seva devoció per la Verge», segons la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya.

L'entitat destaca que el Rocío és «una de les festes més tradicionals de la cultura religiosa andalusa que més ciutadans i ciutadanes apleguen»; segons la federació, l'arribada de la festa a la seva 39a edició corrobora que «s'ha consolidat com una de les demostracions culturals més arrelades a Catalunya i on el mestissatge i la integració cultural ha estat una realitat». «Amb aquesta llarga trajectòria, la Romeria del Rocío esdevé una demostració més de la cultura catalana», segons sosté la FECAC. El portaveu de l'entitat, Daniel Salinero, destaca que els darrers anys «ha augmentat el nombre de jovent» que participa en aquesta convocatòria.

La romeria va començar dijous al vespre, amb la missa del trasllat de la Verge a l'església de Sant Martí de Cerdanyola del Vallès. En acabar l'ofici, la Verge, acompanyada de milers de rocieros, es va traslladar a l'ermita, el recinte de la qual estava preparat per acollir aquest any la romeria. L'ermita és entre els municipis de Montcada i Reixac i Ripollet. Al llarg del cap de setmana s'han celebrat actes com la presentació de les germandats, dissabte a la nit, o la missa de Romeros, ahir al matí. Avui, a les vuit del matí, tindrà lloc la missa de l'Alba, seguida de l'últim acte d'enguany, una processó amb la imatge de la Verge en el recinte de l'ermita, fins que serà tornada a Cerdanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.