Vint personalitats mundials participaran en el primer Fòrum Impulsa de Girona

El premi Nobel Muhammad Yunus encetarà els actes, en què intervindran joves emprenedors reconeguts internacionalment

«Des de Girona volem generar valor i que el fòrum suposi una plataforma de reconeixement a l'emprenedoria i als projectes fets per als joves.» Així definia els objectius i l'impacte que ha de tenir a escala internacional el Fòrum Impulsa, segons el president de la Fundació Príncep de Girona, Antoni Esteve. Les personalitats que s'ha previst que participaran en aquest primer fòrum «demostra que és un projecte sòlid i de reconeixement per a tothom, en especial per a Girona», afegia Esteve.

El director de la fundació, Arcadi Calzada, va avançar que es calcula que entre 400 i 500 persones seran convidades a assistir a aquesta jornada, a la qual s'ha volgut donar un format innovador amb ponències curtes per explicar els projectes innovadors, així com debats de 59 segons. Calzada assegura que aquest model «és únic al món» i explica que el fòrum es basa en «un triangle màgic del futur que integren el talent, la innovació i l'emprenedoria». Al final, l'objectiu marcat per la fundació és que aquest fòrum que se celebrarà de manera anual es converteixi en un observatori mundial del talent dels joves i permeti conèixer aquells projectes o iniciatives que suposin canvis en l'àmbit social.

Els quatre àmbits en què se centraran els diversos projectes i iniciatives seran el cultural i científic, el social, l'esportiu i l'empresarial. Per la seva banda, el president del comitè organitzador del fòrum, Josep Lagares, va posar en relleu un altre dels objectius del fòrum: «Aportar valors als nostres joves perquè tinguin confiança en el demà per construir el seu present.»

En la seva intervenció, Lagares va repassar la vintena de personalitats i joves reconeguts internacionalment que participaran el aquest primer Fòrum Impulsa, que també recollirà experiències de corporacions com ara la de The Nike Foundation en què es promou la formació de les nenes per garantir-los un futur millor, i la gestió de la Masia del FC Barcelona, on la formació esportiva és tan important com el creixement personal i formatiu dels joves futbolistes. El fundador i president d'Infomania, Alfons Cornella, serà l'encarregat de llegir les conclusions del fòrum, i la rectora de la UdG, Anna Maria Geli, llegirà el manifest d'idees força per al futur. L'hereu de la corona espanyola presidirà el fòrum i serà l'encarregat d'inaugurar i cloure la jornada.


ELS PERSONATGES

MUHAMMAD YUNUS
Premi Nobel de la Pau 2006 per l'impuls dels microcrèdits per posar fi a la pobresa mundial a través de l'empresa Grameen Bank de Bangla Desh que va crear.
ZARYN DENTZEL
Fundador de la xarxa social Tuenti a Madrid l'any 2006, que actualment té uns vuit milions d'usuaris de fins a quinze nacionalitats diferents. Millora la comunicació entre persones.
ISAK ANDIC
Fundador i president de Mango, empresa de disseny, fabricació i comercialització de roba. Emprenedor que va iniciar l'activitat als 16 anys i que ara té botigues a 91 països.
KI-SEOK KIM
Professor d'educació de la Universitat Nacional de Seül i creador de la xarxa d'educadors Quality Education For All, podrà explicar l'impacte de l'educació a Corea del Sud.
PAU GARCIA-MILÀ
Cofundador, amb 17 anys, dels sistema operatiu Eyeos, que permet accedir als nostres arxius des de qualsevol punt d'internet. L'empresa IBM ha incorporat el sistema a la seva estratègia per a grans empreses d'arreu del món.
JAVIER FERNÁNDEZ-HAN
Amb només 15 anys ha creat el sistema Versatile, que combina la tecnologia per reciclar algues, la creació de biomassa i el cultiu d'aliments amb l'ambiciós objectiu final d'eradicar la fam mundial amb aquest sistema.

Vénen sense cobrar

Un dels fets que van destacar els organitzadors del fòrum és que totes les persones que intervindran en la jornada de l'1 de juliol vénen a Girona sense percebre cap quantitat econòmica. Calzada va voler posar en relleu que també es valora «el compromís d'aquestes personalitats per exposar els seus projectes per a la millora de la societat». El fòrum també inclourà l'entrega de cinc premis de reconeixement a joves emprenedors, que des del principi els organitzadors ja han deixat clar que no tindran res a veure amb el format dels premis Prínceps d'Astúries. El reconeixement ha de servir perquè els premiats persisteixin en els seus camps respectius. Els premiats s'anunciaran a mitjan mes de juny i suposarà una quantitat econòmica d'uns 3.000 euros, «perquè el premi ha de donar prestigi, més que no pas recompensa econòmica».

Diverses actuacions

La voluntat de donar un format innovador al Fòrum Impulsa permetrà que enmig de les ponències i debats hi hagi lloc per a algunes actuacions. La primera es farà a primera hora de la tarda i serà a càrrec de la companyia de hip-hop Brodas, que formen els germans Lluc i Pol Fruitós, que des de petits van participar en cursos nacionals i internacionals de dansa. La música de Sílvia Pérez i Ravid Goldschmidt, amb la recuperació d'un instrument de percussió melòdic com ara el hang, permetrà passar per diversos estils, des del jazz, el fado o el flamenc fins a la cançó popular. En el moment abans de l'acte serà el torn del Jove Ballet de Catalunya, que es va fundar l'any 2002 i que integren 25 joves ballarins després d'un rigorós procés de selecció. A més, l'any 2009 va ser finalista en el Youth America Grand Prix de l'any passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.