Política

Publiquem el sumari sencer del «cas Pretòria»

El Punt ha tingut accés al sumari sencer del «cas Pretòria». Avui s'ha sabut que els exdirigents de CiU Macià Alavedra i Lluís Prenafeta van estar pressionant –infructuosament– diversos consellers de l'actual govern de la Generalitat per obtenir tractes de favor per a empreses de la presumpta trama.

Del sumari també s'ha detallat que l'exalcalde socialista de Santa Coloma de Gramenet Bartomeu Muñoz i el presumpte cervell de la trama de corrupció, Luis García, «Luigi», han lamentat en una conversa telefònica que «el Montilla no els dóna res» i que per a ells seria preferible que guanyés les eleccions catalanes Artur Mas.

La conversa, que apareix en l'ampli sumari, va ser gravada el 13 de març de 2009, set mesos abans que el jutge Baltasar Garzón ordenés la seva detenció, entre d'altres, per la trama de corrupció urbanística i política a Catalunya.

Aparentment preocupats per la lentitud amb què s'estaven tancant les operacions que duien entre mans, Bartomeu Muñoz i Luis García parlen de «a veure si aquesta setmana tanquen algun tema, que ja toca» i l'exalcalde diu que ha tingut una «idea genial», que seria «carregar-se el camp de futbol i posar El Corte Inglés».

En aquest moment, es refereixen al president de la Generalitat, José Montilla, i asseguren, segons la transcripció de la conversació de la policia, que «el Montilla no els dóna res, que el millor és que guanyi el Mas aquest i ens donaran més coses».

Luis García, un dels principals implicats en la trama i que hauria ideat moltes de les operacions immobiliàries que ara s'investiguen, va ser diputat del PSC durant diversos anys, partit del qual va ser finalment expulsat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.