Salut

La crisi econòmica fa disminuir el nombre d'operacions d'estètica en un 30%

350 especialistes, reunits a Girona

Els vicepresidents del congrés –els doctors Antonio Tapia i Vicente González– van explicar ahir que el tipus d'intervencions d'estètica que s'han vist més afectades per la crisi són aquelles que les clíniques privades ofereixen a través de línies de crèdit. Els dos portaveus hi van afegir que la situació econòmica també repercuteix en la cirurgia plàstica i reparadora que es practica en la sanitat pública, perquè els pacients no volen córrer el risc de perdre la feina a causa d'una llarga baixa mèdica, una situació molt freqüent en aquest tipus d'intervencions. Els organitzadors del XLV Congrés de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (Secpre) van aprofitar l'esdeveniment per reivindicar la presència de més especialistes de cirurgia plàstica als hospitals públics catalans, on hi ha un total de 37 professionals. Van indicar que a Catalunya correspon a un especialista per cada 200.000 habitants, una situació ben diferent de la de la comunitat de Madrid, on la ràtio és d'1per cada 100.000.

Unitat d'arítmies a la Clínica Girona

Clínica Girona posarà en funcionament aquest estiu una nova unitat d'arítmies amb el prestigiós cardiòleg banyolí Josep Brugada, director mèdic del Clínic de Barcelona. Aquesta unitat farà dos tipus de procediments: estudis electrofisiològics –diagnòstics per a pacients que han tingut síncopes, dels quals se sospita de la presència d'una disfunció elèctrica o bé per als que han tingut crisi de palpitacions– i estudis terapèutics (ablació amb radiofreqüència) destinats a curar de manera definitiva diferents formes d'arítmia. Aquesta tècnica és efectiva per curar completament un 98% dels pacients amb aquest tipus de problemes, els quals fa anys que tenen taquicàrdies. En aquest cas, l'ablació fa referència a un procediment que es fa amb anestèsia local mitjançant la introducció de catèters a través de la vena o artèria femoral, i el pacient pot iniciar l'activitat normal en 24 hores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.