cultura

Guia «pràctica» de Badalona

Badalona va presentar ahir la nova guia «Badalona Cultura. Guia de la cultura a la ciutat». L'obra, editada per Nautilus, és un recull del patrimoni cultural de la ciutat amb l'objectiu de donar-lo a conèixer als visitants i també perquè els badalonins puguin redescobrir la seva ciutat

Badalona disposa des d'ahir d'una nova eina per donar-se a conèixer: es tracta de Badalona Cultura. Guia de la cultura a la ciutat. Com el seu nom indica, és una guia on es pot trobar un recull del patrimoni cultural de la ciutat amb l'objectiu de donar-lo a conèixer als visitants i també perquè els mateixos badalonins puguin redescobrir la riquesa cultural i les potencialitats de Badalona.

L'obra presenta un ampli catàleg d'equipaments i llocs d'interès i està il·lustrada amb espectaculars fotografies, a més de dades pràctiques com ara telèfons o adreces de pàgines web. A banda, el format de l'edició de paper és d'una mida pràctica per poder-lo dur a sobre sense ocupar gaire espai. La guia es divideix en deu apartats, que comprenen diferents temàtiques. Dins de cada un d'aquests capítols s'hi troben tot un seguit de propostes per a qui les vulgui visitar. A tall d'exemple, la guia s'inicia amb la Badalona romana, passant per la Badalona medieval, la Badalona modernista fins a arribar a la Badalona contemporània. A partir d'aquí, dins la publicació també s'hi poden trobar referències a la Badalona al natural o la Badalona gastronòmica. La guia es completa amb propostes culturals i festives pròpies de la ciutat, i com no podia ser d'altra manera també destaca la faceta esportiva del municipi.

La guia ha estat publicada per l'editorial Nautilus. El seu editor, Andreu Mas, va destacar durant la seva presentació que «l'objectiu bàsic és que, amb aquesta guia, tothom qui ho vulgui pugui fer una volta per la ciutat».

20.800 exemplars

La nova guia, editada dins dels actes de celebració de Badalona com a Capital de la Cultura Catalana 2010, té 20.800 exemplars en format paper. El regidor de Cultura i Patrimoni, Mateu Chalmeta, va explicar que la seva difusió serà gratuïta i que tothom qui ho vulgui es pot adreçar als diferents equipaments culturals i turístics de la ciutat per aconseguir-la. A més, Chalmeta va manifestar que s'aprofitaran les diferents activitats culturals que s'organitzin per repartir-la. La guia, però, també està present a internet dins la web www.guiabadalona.com. El seu editor va explicar que la publicació digital s'anirà actualitzant permanentment i va avançar que s'hi incorporaran rutes virtuals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.