Urbanisme

Surt l'estudi informatiu de la ronda nord de Figueres amb el túnel sota el castell

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha tret a informació pública l'estudi informatiu de la ronda nord de Figueres que inclou el túnel sota el castell de Sant Ferran. Aquesta és una infraestructura clau per als accessos a la nova estació de tren que es fa a tocar del barri del Culubret. L'alcalde de la ciutat, Santi Vila (CiU), ha qualificat el tràmit com «un pas de pardal però en la bona direcció». El govern municipal ha mostrat cautela perquè el fet que surti l'estudi informatiu no assegura ni fixa cap termini per a l'execució d'obra. A més, la Generalitat preveu la possibilitat de fer només un dels dos túnels si el context econòmic i pressupostari així ho requereix. En les negociacions s'havia acordat una ronda amb dos carrils de circulació en cada sentit i, per tant, dos túnels.

La ronda nord comunicarà la futura estació del TAV amb l'avinguda Salvador Dalí. Tindrà una longitud d'1,1 quilòmetres i quatre carrils de circulació. El traçat s'inicia a l'avinguda de Salvador Dalí amb una rotonda nova de 54 metres de diàmetre en l'encreuament amb el carrer de Port Lligat. Poc després d'aquest punt s'inicia el tram de la ronda amb un túnel de 710 metres de longitud, dels quals 170 correspondran a un tram inicial de túnel artificial. La ronda culmina en una rotonda nova de 92 metres de diàmetre, que es construirà sobre el carrer Avinyonet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.