Societat

Recuperaran el camí ral per anar a peu de Castell d'Aro a Platja d'Aro

Ara els vianants només hi poden arribar travessant imprudentment la carretera

L'equip de govern de Platja d'Aro, format pel PSC, ICV i el PP, ha escoltat les reivindicacions dels veïns de Castell d'Aro que, arran de la construcció de la C-31, van veure tallat el camí ral que unia Castell d'Aro amb el cementiri i que seguia cap a Platja d'Aro. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Antonio Cano, «s'ha arribat a un acord amb el departament, aprofitant les obres de desdoblament de la C-31». Cano també va explicar que les obres es començaran a fer a la tardor i que abans de Nadal aquest tram es podrà fer a peu.

També per a bicicletes

La solució perquè els vianants puguin passar implica construir un túnel sota cada un dels accessos que té la C-31 en sentit Girona. Després d'aquests túnels, el camí es bifurcarà i es podrà escollir entre dues opcions: en una hi haurà escales, i en l'altra hi haurà una rampa destinada a minusvàlids i ciclistes, que farà un pendent de no més d'un 8%.

Segons explica el regidor d'Urbanisme, aquesta feina és fruit del treball de tres mesos i de diverses converses amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Antonio Cano afegeix: «Hi ha hagut cordialitat entre la Generalitat i nosaltres», per fer aquesta modificació del pla inicial de l'autovia.

El projecte preveu que el camí sigui fet de sauló, estarà enjardinat amb arbres i vorejat també per baranes de fusta.

Amb la recuperació d'aquest camí històric es posa fi a anys d'imprudències en què els vianants intentaven travessar els accessos de la C-31, posant en perill la seva seguretat i la dels conductors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.