Urbanisme

Preocupació dels veïns del Poblenou de Barcelona pel manteniment del parc Central

El cas de Can Framis ha despertat l'alerta entre els veïns

«Lamentablement, la desastrosa actuació al jardí de Can Framis no és un fet aïllat», afirma el sindicat CCOO en un comunicat emès ahir, en el qual denuncia el «deficient manteniment» que considera que reben actualment les zones verdes públiques a Barcelona. CCOO posa com a exemple d'aquesta situació el parc Central del Poblenou, el qual ha estat recentment traspassat a Parcs i Jardins per Bagursa i sobre el qual el sindicat alerta de possibles canvis en el manteniment: «Esperem que no hi apliquin la teoria de Can Framis.» Les mateixes fonts sindicals recorden que la brigada encarregada del manteniment d'aquesta zona verda està formada per cinc persones, una quantitat que consideren «insuficient per mantenir en condicions el parc, i que s'ha format restant personal d'altres brigades de la zona».

La preocupació sobre el futur del manteniment d'aquesta zona verda, la comparteixen els veïns del Poblenou, que sempre han mostrat els seus dubtes sobre la manera com es mantindrà l'alt cost que suposa la conservació de la vegetació del parc de Jean Nouvel. Així ho explica Joan Maria Soler, integrant de la comissió del parc Central des que es va crear, i que assegura que el parc és «molt car de mantenir». Aquesta asseveració, que és una de les raons donades per Parcs i Jardins per eliminar la vegetació que entapissava Can Framis, és el principal motiu pel qual els veïns expressen la seva preocupació: «Jean Nouvel va dissenyar unes formes determinades per a la vegetació, com els plàtans en forma de túnel, que requereixen molta poda i una cura constant», explica Soler, que afegeix que les actuacions al parc requereixen també molta maquinària, perquè moltes d'aquestes s'han de fer en altura. Per tots aquests factors Soler ha reclamat que des de l'Ajuntament es continuïn fent les cures que s'han dut a terme fins ara: «Que siguin coherents amb el que van acceptar, perquè, si no, d'aquí a un any ja veurem en quina situació està la vegetació», adverteix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.