Medi ambient

El PP acusa Estat i govern de protegir el medi en contra de les persones

Creu que s'ha de canviar la llei de costes i que no calia un parc a les Medes

«Cal canviar, en alguns aspectes, la llei de costes; adaptar-la al segle XXI. Ells l'apliquen com en el segle passat», va dir Floriano, després de visitar la zona i conèixer durant dos dies les seves problemàtiques mediambientals, especialment les relacionades amb la llei de costes.

El diputat de medi ambient del PP creu que l'Estat defensa la concepció que el medi ambient es pot protegir excloent l'ésser humà. «És massa conservacionista; una posició talibana», va dir Floriano, que defensa una concepció que «valori el medi ambient amb vista a millorar-lo, no només a conservar-lo».

En aquesta línia, el diputat popular creu que en la preservació del medi ambient cal tenir en compte la realitat existent. «Cal fer-lo compatible amb les activitats humanes i que així puguin gaudir-ne generacions futures», va dir. En aquest sentit, va criticar que la llei de costes fa fora tres càmpings a la zona de Blanes i afecta els atermenaments d'Empuriabrava i Santa Margarida de Roses. «Estan fent l'impossible perquè Catalunya no sigui el motor econòmic d'Espanya, en el sector turístic», va afegir-hi el diputat.

El parc de les Medes

Una situació que també va comparar amb la reserva marina de les illes Formigues, que també promou l'Estat, i amb el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, que ha tirat endavant la Generalitat. «Les Medes eren un exemple de funcionament entre la preservació i les activitats turístiques i la pesca artesanal, que és iniciativa privada. Ara, la Generalitat, trenca l'equilibri», va dir el diputat. Floriano és del parer que quan una cosa funciona, com ell creu que passava amb la reserva de les Medes, ja no calia tocar res. «Ja funcionava, i molt bé», va sentenciar el diputat popular.

El parc natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter entra en vigor el 23 de juny

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter entrarà en vigor el 23 de juny. Això serà en complir-se els 20 dies de la publicació de l'esmentada llei, la 15/2010 del 28 de maig, al Diari oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) d'ahir dijous. Ara, s'espera que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, presenti el decret per tirar endavant la composició de l'òrgan rector i, seguidament, l'òrgan gestor, amb el seu director. A partir de l'entrada en vigor, hi ha dos anys per tirar endavant el pla especial de protecció del medi natural i del paisatge i, un any més, per impulsar el pla rector d'ús i gestió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.