«Comunicar els recorreguts sempre fa les coses més fàcils»

Escarp nega que la manifestació de dijous posés en evidència els Mossos

«El més raonable és que el dret de manifestació es pugui exercir respectant sempre drets, persones i béns, i per tant comunicant els recorreguts, que sempre fa les coses més fàcils», va assenyalar Escarp. Dijous, els organitzadors de la marxa estudiantil contra la contundent actuació dels Mossos en les hores posteriors al desallotjament de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona van decidir variar per sorpresa l'itinerari anunciat inicialment. Seguint les directrius donades per alguns dels organitzadors a través de megàfons, els vuit mil manifestants van renunciar a baixar per la Rambla i per la ronda Sant Antoni, literalment ocupades per efectius de la policia catalana, i van optar per travessar l'Eixample fins a arribar a Sants, on la manifestació es va acabar sense incidents. Escarp va admetre ahir que el canvi va obligar a «anar adaptant» el dispositiu de seguretat, però va negar taxativament que deixés en evidència els cossos de seguretat. Per la seva banda, fonts d'Interior van expressar ahir la seva satisfacció pel resultat d'un dispositiu que tenia per objectiu impedir que els manifestants s'internessin pels carrers de Ciutat Vella.

Queixes al Síndic

No només els jutges analitzaran l'actuació dels Mossos el dia 18. A les denúncies que ja han presentat alguns dels periodistes agredits per agents antiavalots de la policia catalana, i a la col·lectiva que preparen més d'un centenar d'estudiants, s'hi han afegit unes deu queixes presentades al Síndic de Greuges, que ja investiga el cas. Ho va anunciar el mateix Rafael Ribó en el marc d'una jornada de debat organitzada per commemorar els 25 anys de la institució a Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.