opinió

La càrrega

Semblava com si hi hagués una consigna de carregar contra els informadors per provocar un ressò mediàtic que provoqués una crisi política

Eren les 21.30 del dimecres 18 de març quan un equip de TVE-Catalunya ens trobàvem a la plaça de l'Àngel cantonada amb la via Laietana gravant la manifestació d'estudiants anti-Bolonya quan de sobte una càrrega policial ens va separar. Jo estava recolzat a la paret del cafè Cappuccino, portava el micròfon amb el logo de TVE a la mà i els auriculars posats, pensava que els antiavalots respectarien la meva feina i passarien de llarg (sempre havia estat així), a més, tinc cinquanta anys i no tinc pinta d'estudiant. Però no, aquesta vegada va ser diferent; em van arrancar de la paret tot cridant-me «fuera, fuera de aquí» i llavors em van empentar contra un altre contingent d'antiavalots que venia en sentit contrari carregant a tort i a dret, sé que m'estaven arrossegant per terra fins que vaig tenir un defalliment. Més tard, passada ja la càrrega policial, em vaig despertar abandonat en un portal sense saber on era ni què hi feia, el carrer estava completament desert, res s'hi movia; mai havia vist la via Laietana tan buida; semblava que hagués estat l'escenari d'una cruenta batalla de la I Guerra Mundial i, com a les pel·lícules que recreen aquelles conteses, després de les hostilitats venia la treva. Aleshores, les ambulàncies van entrar en escena per retirar les víctimes; recordo que sortien ferits fins de sota les pedres. Minuts més tard, una ambulància del 061 em recollia del camp de batalla.

Des de l'any 1976, quan vaig començar a treballar a TVE-Miramar, mai havia vist una càrrega policial amb tanta violència contra la premsa, ni la Policia Armada durant la Transició ens havia atacat. Semblava com si entre els mossos corregués la consigna amagada de carregar contra els informadors per provocar un ressò mediàtic que provoqués una crisi política. El que em sap més greu de tot això és que la direcció de la meva empresa, potser per no molestar el tripartit, no ha denunciat amb prou contundència l'agressió que vàrem patir. Prova d'això és que en el programa de TVE-Catalunya 59 segons, malgrat que el tema anava precisament sobre les agressions a periodistes, la conductora del programa, Maria Casado, en cap moment va fer esment que un equip propi de TVE havia estat objecte d'una agressió policial i que, per mor d'això, un treballador encara estava de baixa per la càrrega policial. Lamentable.

(*) Reporter gràfic i delegat de la secció sindical del Sindicat de Periodistes de Catalunya a TVE

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.