TV3 es defensa de Saura

Terribas qualificada d'«adequada» la cobertura de les càrregues policials

Les crítiques de Joan Saura a TV3 per l'emissió reiterada de les imatges de les càrregues contra estudiants el 18 de març va ser el tema central, ahir, de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Terribas va explicar que el conflicte sobre l'actuació policial «es va allargar molt», del 18 de març al 5 d'abril, i la televisió pública només va reflectir-lo: «Si la crisi d'Interior s'allarga dies, nosaltres hem d'il·lustrar què està passant amb el protagonisme visual dels fets, i això porta a reiterar les imatges dels Mossos i dels aldarulls.» Terribas va assegurar que «el tractament» de TV3 «va ser adequat» i que se sent «orgullosa que les càmeres captessin el que va passar» perquè «no era un treball fàcil i de fet en van patir les conseqüències».

Ferran torna a la càrrega

Per part del PSC, Joan Ferran va voler «donar per tancat» l'episodi dels Mossos, però alhora va ser un altre cop molt crític amb TV3, a qui va acusar de ser «una aguafiestas, o esgarriacries, traduït en català», de l'acció de govern i va posar com a exemples un 30 minuts que denunciava l'estat d'un institut del barri del Bon Pastor i la inauguració del túnel de Bracons, en què, va dir, es va donar més veu als que protestaven per l'impacte ambiental. Terribas va respondre-li que TVC té una missió fonamental de servei a la ciutadania, «que no cal confondre ni amb edulcorar la realitat ni pintar-la de positiu», sinó de vigilar l'entorn.

Des de CiU, Joana Ortega va acusar Saura de pretendre «marcar la línia editorial de TV3».

El final de la copa, a TV3

Rosa Cullell va aprofitar la comissió de control per anunciar que TV3 ha comprat els drets per a Catalunya de la final de copa en què s'enfrontaran el Barça i l'Athletic i que a l'Estat emetrà TVE. A més, Cullell va informar del «principi d'acord» amb el Barça. Va explicar que TV3 està «ajudant» el club a aconseguir 30 milions en crèdits, que és el que Audiovisual Sport deu al Barça. Per ara, «ja està quasi signat» un acord amb el BBVA que donarà 15 milions al club gràcies al fet que «TV3 ha presentat com a garantia el contracte de patrocini que signarà amb el Barça» i que fixa que TVC pagarà 15 milions durant cinc anys a canvi de la presència del seu logotip a les samarretes i a l'estadi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.