cultura

L'Inquiet premia el llargmetratge “Caracremada” de Lluís Galter

Els balears Marta Hierro i Alberto Jarabo amb el seu treball “Els Monstres de ca Meva” guanyen el documental

L'actor Juli Mira rep el Premi Mostra per tota al seua trajectòria audiovisual

El festival de cinema Inquiet va posar fi a la seua sisena edició amb el lliurament dels premis als millors films que hi han participat enguany. La producció guanyadora en l'apartat de llargmetratges va ser Caracremada, del director Lluís Galter. El director català relata la vida de Caracremada, malnom utilitzat per la Guardia Civil per a referir-se a Ramon Vila Capdevila. L'obra reflexiona al voltant de la resistència llibertària al règim de Franco a través del que fou el seu últim guerriller en actiu. Quan la CNT va decretar la retirada dels seus homes l'any 1951, Ramon Vila va romandre als boscos de Catalunya per reprendre en solitari la seua lluita.

Els guanyadors de la secció de documentals van ser els balears Marta Hierro i Alberto Jarabo amb el seu treball Els Monstres de ca Meva. En la cinta, Hierro i Jarabo mostren la realitat quotidiana de la desprotecció infantil, entenent com a tal els maltractaments físics i emocionals, l'abús sexual i l'abandó o la negligència que han fet alguns pares o algunes persones de l'àmbit de l'infant. Per la seua part, els valencians Moisés Romera i Marisa Crespo, amb el curtmetratge Menú Incorrecte, van obtindre el premi de la categoria amb la història de Marta, una xicona poc agraciada que viu sense eixir de casa.

El moment més emotiu de la gala, dirigida i escrita pel dramaturg valencià Roberto Garcia, de L'Horta Teatre, i presentada per l'actriu Empar Oltra, va ser l'entrega del premi Mostra, que enguany l'organització de l'Inquiet ha volgut dedicar a Juli Mira. L'Inquiet honorífic és un premi que ja ha guanyat gent com Joan Monleón, Ferran Torrent o Ventura Pons. Juli Mira ha sigut pioner en les primeres produccions a Televisió Valenciana i ha sigut també un participant assidu en molts i diferents projectes de TVC. El premi, entregat per Robert Escudero, president de La Fàbrica de la Llum, organitzadora del certamen, va ser recollit pel mateix Juli Mira, que es va mostrar molt emocionat per l'homenatge.

Palmarés Inquiet 2010

Secció Mostra: Juli Mira; Premi Llargmetratge: Caracremada, de Lluís Galter; Premi Documental: Els monstres de ca meva, de Marta Hierro i Alberto Jarabo; Premi Curtmetratge: Menú Incorrecte, de Moisés Romera i Marisa Crespo; Premi del públic: Més enllà del Mur. Cançons contra l'Apartheid, de Joseph Pitarch;Menció del jurat a la secció llargmetratge: Xtrems d'Abel Folk i Joan Riedweg; Secció a Corre-cuita: Si la cosa no funciona, de Sam Baixauli; Secció Inquieta: Premi Primària: Mimilola Garcia contra l'imperi de… del CEIP Cristòfor Colom de Benetússer; Premi Secundària: Cara B de Sunion, Escola d'ESO i Batxillerat de Barcelona; Premi Batxillerat: Cronos de Sunion, Escola d'ESO i Batxillerat de Barcelona Premi del públic secció Inquieta: Mimilola Garcia contra l'imperi de… del CEIP Cristòfor Colom de Benetússer; Menció especial: La decisió d'Isidre, del CEIP Príncep d'Espanya de Picassent; Secció Clip: Premi al millor clip: Les persones humanes, de Compartir Dóna gustet. Direcció:Dani Belza, Antonio Rodigo i Marc Sempere Premi del Públic al millor clip: Les coses d'Agraviats. Direcció: Antoni Castelló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.