López Aguilar acusa Mayor Oreja de defensar el franquisme

El cap de llista del PSOE, Juan Fernando López Aguilar, va acusar ahir el número 1 del PP en comicis europeus, Jaime Mayor Oreja, de defensar el franquisme i de votar a les institucions europees contra els drets i les llibertats dels ciutadans.

En un debat a TVE, López Aguilar va acusar Mayor Oreja d'haver «maniobrat» per evitar que el Parlament Europeu condemnés la dictadura franquista, i va afegir que el candidat popular fins i tot havia recordat públicament el franquisme com un període «d'extraordinària placidesa». Així mateix, el cap de llista socialista va definir Mayor Oreja com «un incansable activista contra els drets fonamentals i contra les llibertats» i li va recriminar que hagi votat «sempre a la dreta de la dreta».

El cap de llista del PP es va defensar assegurant que durant la transició, mentre López Aguilar estava «aprenent a tocar la guitarra», ell es jugava la vida a favor dels valors democràtics al País Basc.

Segons Mayor Oreja, el PSOE busca «deliberadament una Espanya sense valors i irrecognoscible» en un moment en què hi ha «un dèficit de nació» i estan amenaçats drets com ara el de la vida i el de l'ús de l'idioma espanyol en algunes comunitats.

Respecte a aquest darrer tema, López Aguilar li va recordar que «Europa és la integració de la diversitat i de la pluralitat lingüística que ens fa a tots millors».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.