Móra es consolida com a seu de l'única fira d'espectacles literaris del país

La sisena Fira del Llibre Ebrenc es reforça amb Litterarum, que enguany porta propostes d'arreu dels Països Catalans

La literatura ebrenca viurà un nou Sant Jordi el cap de setmana vinent amb motiu de la celebració de la sisena edició de la Fira del Llibre Ebrenc. De fet, algunes de les editorials que hi participen aprofitaran aquest certamen per presentar novetats literàries que dins el remolí de Sant Jordi haurien quedat diluïdes. Enguany hi participaran una vintena d'expositors, entre editorials i llibreries, a més de l'Institut Ramon Muntaner, que exposarà les novetats editades, l'últim any, pels centres d'estudis de les Terres de l'Ebre, el Priorat, el Matarranya i la Franja. A més, hi presentaran les seues últimes obres una quarantena d'autors d'aquest mateix àmbit territorial, entre els quals destaquen noms com Andreu Carranza, Manolo Pérez Bonfill, Josep Igual, Toni Orensanz, Sílvia Favà i Francesca Aliern. «Només incloem els autors que tenen al darrere una editorial», va precisar el director de la fira, Albert Pujol. La fira s'instal·larà, com cada any, a la plaça de la Cultura de Móra d'Ebre i tindrà lloc el diumenge 7 de juny.

Enguany, però, la Fira del Llibre Ebrenc, que l'any passat va rebre uns 4.000 visitants, fa un pas endavant. «Es reinventa a ella mateixa», tal com va manifestar ahir durant la presentació el director dels serveis territorials de Cultura a l'Ebre, Xavier Vega. I ho fa potenciant Litterarum, la fira d'espectacles literaris. L'any passat s'hi van representar només sis espectacles i tots, de les Terres de l'Ebre. Enguany aquesta xifra s'ha triplicat i s'hi podran veure divuit espectacles provinents d'arreu dels Països Catalans que es representaran en diferents espais del municipi: a l'Escola de Música i Dansa, a La Llanterna i als carrers del municipi. Això convertix Móra d'Ebre en la seu de l'única fira d'espectacles literaris que té lloc a Catalunya. «Hem apostat per la diversitat i per la qualitat a l'hora de triar-los», va assenyalar Pujol. Així, entre les representacions cal destacar Pedra a pedra d'El Teatre de l'Home Dibuixat, un espectacle amb titelles i poemes visuals, que va ser el millor espectacle de la Fira de Titelles de Lleida, o No ens amoïnem per això de Cabaret Mou, teatre i música sobre textos d'Empar Moliner. També hi haurà un trenet literari i el diumenge, el dia de la Fira del Llibre Ebrenc, es representaran els espectacles literaris d'autors ebrencs: Estrella Ramon, Josep Igual o Terròs en són alguns. L'organització creu que aquesta fira d'espectacles reforça la del llibre i preveu, de cara l'edició de l'any vinent, allargar la fira del llibre, que ara només dura un dia. Tot plegat ha tingut un pressupost de 80.000 euros i s'ha hagut de professionalitzar l'organització amb la col·laboració de la Fundació Societat i Cultura (Fusic), la mateixa entitat que organitza el festival de música alternativa al carrer de Vila-seca

ALGUNES PROPOSTES

Divendres 5 de juny
Et deixaré la veu, de Josep Tero (recital de música i poesia sobre Maria Àngels Anglada)
La carn vol carn, de Teatre de Mergència (multidisciplinari de poesia eròtica)
Dissabte 6 de juny
Paraules a banda, d'Anna Maluquer i la Big Band Valona (cercavila)
Pedra a pedra, d'El Teatre de l'Home Dibuixat» (titelles i poemes visuals creats amb objectes)
El cafè de la granota, de Trocateatre (teatre i música a partir de textos de Jesús Moncada)
Diumenge 7 de juny
Un riu de contes i alguna cosa més, d'Estrella Ramon (contacontes musicat)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.