Societat

tradició

Santa Coloma recorda la revolta dels Segadors

Santa Coloma va celebrar ahir la revolta dels Segadors. Al llarg de tot el dia, una exposició a la plaça de Farners recordava la revolta que van protagonitzar els Segadors de zones com ara Santa Coloma contra el rei Felip IV, i els abusos que van cometre contra la població catalana.

D'altra banda, a la tarda es va fer un campionat de bitlles catalanes, un esport que consisteix a abatre dotze bitlles, situades a onze metres de distància dels jugadors que les han de tombar llançant-hi els bitllots –unes peces iguals a les que cal abatre, però més petites.

El campionat té un públic tan fidel com ho són els jugadors. I que la cosa és seriosa queda prou clar pel fet que avui a Sils hi ha un campionat català, en el qual, més que l'exhibició, el que compta és la puntuació per pujar de categoria.

La festa, organitzada pel casal independentista La Sega, va continuar amb un concert de músics de la capital de la Selva, i també amb un sopar popular a base de mongetes amb botifarra, com no podia ser altrament.

L'obra de teatre Temps de revolta, un ball de diables i un concert van posar fi a la festa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.