Paideia negocia una pròrroga del lloguer per poder continuar a les Corts

CiU reclama a Hereu que l'Ajuntament doni diners a l'escola mentre li troba un altre emplaçament

Dilluns s'esgotarà el mes de termini que els grups polítics al consell municipal de les Corts van acordar perquè l'Ajuntament ofereixi a l'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) de Paideia, propietaris de la fundació que gestiona l'escola concertada, un terreny que compleixi els requisits per poder sol·licitar una hipoteca bancària que cobreixi els costos de la construcció d'un nou centre, és a dir, la cessió d'ús d'un solar de titularitat municipal. El consistori incomplirà el mandat, tot i que assegura que continua treballant en la recerca d'una parcel·la disponible, encara que en un altre districte.

Les famílies dels 120 nens i nenes amb diferents graus de discapacitats, així com els 31 pedagogs i els 20 monitors que els eduquen, ja no es creuen els pronunciaments del districte i, a més, tampoc estan disposats a assumir passivament que hauran de marxar de les Corts. Dijous de la setmana passada van acordar intentar aconseguir una pròrroga del lloguer de la torre que ocupen al carrer de Panamà. Membres de l'AMPA han explicat que estan negociant una ampliació del contracte vigent, que s'esgota el juny del 2010, per tres anys més, encara que estan amoïnats pel possible encariment dels rebuts que paguen i que, segons s'ha indicat des de la direcció de l'escola, a hores d'ara arriben als 5.400 euros mensuals. El propòsit de les mares i dels pares és «guanyar temps», ja que, per molt que acabin aconseguint un solar de titularitat municipal, estan fora de termini per construir unes noves instal·lacions abans d'haver de sortir de Pedralbes. A més, la directora del centre, Maribel Madrid, ha advertit: «Si ens envien molt lluny, ens quedarem sense alumnes», ja que la majoria dels seus estudiants són veïns de les Corts o de l'Hospitalet. «Allà també ens han dit que no hi ha terrenys», ha afegit Madrid.

Davant d'aquest atzucac, la regidora de CiU, Francina Vila, s'ha adreçat per escrit a Jordi Hereu per demanar-li que «doni a aquesta escola els ajuts necessaris per poder dur a terme la seva tasca fins que sigui resolta aquesta situació definitivament». Vila ha precisat que amb el prec es pretén que el consistori «els pagui el lloguer si han d'ocupar un espai provisional», en espera que aparegui el solar adequat on Paideia pugui aixecar un edifici de propietat.

La situació límit en què es troba el centre d'educació especial, després de cinc anys d'haver demanat ajuda a l'Ajuntament, ha generat una gran sensibilització entre les associacions veïnals que dijous al vespre, en l'audiència pública del districte, van demanar explicacions a la regidora executiva. Montserrat Sànchez els va respondre que no ha llançat la tovallola: «Nosaltres volem que es quedin a les Corts. Intentarem reobrir les converses amb la UB o buscar un altre solar.» La dificultat de tornar a donar validesa a l'acord que es va assolir el desembre passat per emplaçar Paideia en una parcel·la de 1.560 metres quadrats, dins de les instal·lacions esportives que la universitat té a la Diagonal, rau en el fet que la UB vol permutar els terrenys per un solar al barri del Raval, propietat de l'Ajuntament, ocupat des del 2006 per la Facultat de Geografia i Història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.