CiU descarta pactar només amb el PSC la requalificació del Miniestadi

La Coordinadora de les Corts acusa Trias d'estar al servei del club blaugrana

Quan falten pocs dies perquè es compleixi un any de la tramitació a l'Ajuntament per part de la directiva del Futbol Club Barcelona (FCB) del projecte de modernització de les seves instal·lacions –encapçalada per l'espectacular reforma del Camp Nou, dissenyada per Norman Foster–, l'anomenat pla del Barça ha quedat definitivament embarrancat pels desacords polítics i el rebuig veïnal. L'última alternativa que quedava per poder configurar una majoria al consistori que donés viabilitat a la modificació del pla general metropolità, necessària per poder canviar la qualificació de la parcel·la que ocupa el Miniestadi d'equipaments esportius a sòl urbà, ha estat descartada per Xavier Trias. «No salvarem la cara a Hereu. No votarem a favor d'una proposta que no estigui consensuada i que no vingui d'un acord previ dels dos partits en el govern», ha manifestat la regidora de CiU, Francina Vila, que dilluns al vespre va acompanyar el seu cap de files en una llarga reunió amb els membres de la Coordinadora de les Corts. Trias va explicar als líders de la plataforma que encapçala l'oposició ciutadana a les pretensions urbanístiques del club blaugrana les seves condicions per avalar una reordenació dels terrenys. El portaveu de la coordinadora, Alfonso Huéscar, ho va interpretar com la demostració que la federació defensa els interessos de Jordi Laporta. «Xavier Trias ens va dir que quan sigui alcalde, i com a culer, aprovarà la requalificació dels terrenys i que mai permetrà la sortida del Camp Nou de les Corts», ha detallat Huéscar. La rèplica dels representants veïnals també va ser contundent. «Li vam contestar que aquí no el votarem mai i que farem propaganda en contra seva», ha afirmat Huéscar. Des de CiU s'ha negat que Trias s'hagi compromès a impulsar, sota el seu hipotètic mandat com a alcalde, el pla del Barça, tot i admetre que està d'acord amb Hereu a integrar el patrimoni del FCB –ara aïllat amb tanques– en la trama de la ciutat i a eliminar instal·lacions envellides o en desús, com ara el Palau blaugrana, la pista de gel o el Miniestadi. «Trias és conscient que pagarà un preu electoral a les Corts», han reconegut els responsables de la federació consultats. La coincidència en el fons, però, no implica que el president de CiU estigui d'acord amb el document de criteris que ha elaborat l'àrea d'Urbanisme, controlada pel PSC, i que ha generat la discrepància amb els socis de govern d'ICV-EUiA.

Xavier Trias considera que les pretensions immobiliàries de la directiva blaugrana –concretades en més de 1.600 pisos– s'han de dimensionar a la baixa i que el consistori té ara la gran oportunitat per reclamar la cessió d'un important percentatge de terrenys al Barça on construir habitatge protegit propietat del consistori. Pel que fa als equipaments pel districte, a més de demanar a la coordinadora que li faci arribar les seves exigències, Trias proposa que els baixos de tots els edificis que es puguin aixecar a la zona del Miniestadi s'utilitzin com a locals per acollir serveis municipals o entitats de caire social. «Cal treure'n el millor rendiment per a la ciutat. Aquesta és la posició de CiU», ha conclòs la regidora Francina Vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.