Ausàs creu que amb la llei de consultes es podria tramitar la ILP dels Deumil.cat

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, va assenyalar ahir que, si la llei de consultes populars estigués aprovada, s'hauria pogut tramitar la iniciativa legislativa popular impulsada pels Deumil.cat per a la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. Després que la norma es debatés a la cambra per primer cop, com a pròleg del llarg periple parlamentari que li espera, Ausàs va argumentar que la mesa del Parlament, que va rebutjar unànimement la ILP en considerar-la «inconstitucional», hauria pogut acceptar-ne la tramitació perquè «hi hauria marc legal per sustentar-la».

Coincidint amb el debat a la totalitat de la llei de consultes per la via de referèndum –que les entitats sobiranistes havien instat el govern a enllestir des de fa mesos–, la plataforma Decidim.cat, formada per càrrecs electes locals pel dret a decidir, va demanar a la cambra que tramiti la llei amb la «màxima celeritat». Només el PP i Ciutadans es van oposar a la norma defensant les seves esmenes a la totalitat. Ausàs va aclarir, a més, que serà la llei de governs locals la que regularà la resta de consultes diferents del referèndum que preveu l'Estatut i que CiU és partidària d'incloure al text que es va debatre. Per la federació, el govern ha «renunciat» a desplegar-les quan, segons l'Estatut, no requereixen autorització estatal. Ausàs va insistir que la llei «és el màxim d'ambiciosa possible dins de l'actual marc jurídic».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.