Catalunya ha perdut un 11,8% de turistes estrangers en cinc mesos

La davallada s'atribueix especialment al mercat francès, el principal emissor

Catalunya és la comunitat autònoma de l'Estat que rep més turistes, i part del descens s'atribueix a la davallada del mercat francès, el principal emissor a Catalunya. El 56 per cent dels turistes francesos que visiten l'Estat es queden a Catalunya. Al maig van travessar la frontera 767.183 ciutadans de l'Estat francès, un 12,5% menys que en el mateix mes del 2008, i en els cinc primers mesos de l'any ho van fer 2,7 milions menys que en el mateix període de l'any anterior. Pel que fa al conjunt de l'Estat espanyol, els cinc primers mesos de l'any van arribar-hi 18,3 milions de turistes, un 11,8 per cent menys respecte al mateix període de l'any passat, en el qual es va arribar a un màxim històric en les arribades de turistes. Pel que fa al mes de maig, la caiguda a l'Estat és de l'11,7 per cent i el nombre total de turistes va ser de 4,9 milions.

Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, es va mostrar preocupat pel sector turístic, i va dir que el que passarà aquest estiu és una «incògnita». Va reconèixer que hi ha menys demanda turística i que hi ha pèrdua d'activitat lligada a serveis complementaris, com ara congressos, però també va assenyalar que hi ha empresaris que utilitzen la situació de crisi per reestructurar les plantilles.

Irregularitats en creuers

La Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) denuncia irregularitats en la contractació de diverses ofertes de creuer, així com «falta d'informació i informació poc clara en les ofertes». Segons la CECU, «les condicions en què s'ofereixen la majoria dels viatges de creuer tenen bastant a millorar», i especifica que hi ha «des d'errors en la menció de la legislació vigent fins a imprecisions sobre què inclou el preu que s'ofereix». «Sembla evident la necessitat que les companyies millorin la informació al consumidor i que les administracions vigilin el compliment de la llei», conclou la CECU.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.