L'escola Paideia tindrà una resposta «imminent», però no aconseguirà la cessió d'un solar a les Corts

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat, per mitjà del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, que és «imminent l'oferiment d'un solar a l'escola Paideia», tot i que el terreny de titularitat municipal que espera obtenir, en règim de cessió d'ús, aquest centre d'educació especial no estarà emplaçat al districte de les Corts. Responsables del consistori han descartat definitivament la possibilitat de reobrir les negociacions amb la Universitat de Barcelona (UB) perquè l'escola es pugui traslladar de la seva seu de lloguer al carrer del Panamà, a Pedralbes, a una parcel·la dins del complex esportiu que la UB té a la Diagonal. Les mateixes fonts han assenyalat que ara la recerca d'un solar per part de l'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament es concentra al nou barri de la Marina del Prat Vermell, al districte de Sants-Montjuïc. La regidora de CiU, Francina Vila, en el marc de la passada comissió d'Urbanisme celebrada a la Casa Gran, va retreure al govern de Jordi Hereu els reiterats endarreriments en el compromís d'oferir un terreny als pares dels alumnes de Paideia, on puguin aixecar una escola de la seva propietat. «És una vergonya formar part d'un ajuntament que, per culpa de la incapacitat del govern, no sap resoldre la necessitat d'unes famílies de les Corts», va afirmar Vila.

Garcia-Bragado va negar cap «incompliment», tot i que va deixar entreveure que el bipartit no podrà satisfer les demandes de l'escola de seguir a les Corts, més enllà de la vigència del contracte de lloguer que acaba de prolongar fins al 2013. «Estem parlant de la cessió d'un solar municipal inexistent», va assenyalar el tinent d'alcalde, que va eludir donar detalls de l'emplaçament de la parcel·la que oferirà el consistori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.