La primera Biennal d'Art de Corbera d'Ebre fa una crida al respecte dels drets humans

Ja fa quinze anys que, amb l'Abecedari de la llibertat, el Poble Vell de Corbera d'Ebre fa una crida a la pau. Però ara, s'hi afegeix la crida al respecte dels drets humans. Es tracta de la primera Biennal d'Art que dissabte es va inaugurar en un dels escenaris més malmesos de la Batalla de l'Ebre, i en la qual hi participen més de 40 artistes d'arreu del món. Tot i que per al comissari d'aquesta primera Biennal d'Art de Corbera, Josep Canyada, es tracta «d'una prova pilot per a properes biennals», l'aposta feta per l'Ajuntament del municipi i pel Patronat del Poble Vell ha estat forta. I és que com bé va reconèixer Canyada «a nivell artístic és un projecte molt important», a banda de l'esforç econòmic dut a terme pel consistori.

La biennal tracta els drets humans amb deu temàtiques diferents, ja que l'objectiu és fer «un petit tast de coses que tracten els drets humans». Així doncs, algunes exposicions són Prou, Dones Ocultes o Exili. Una altra de les exposicions destacada és Pau, en la qual s'ha escrit la paraula pau en 27 idiomes diferents, tant en llengües potents com en altres que estan a punt de desaparèixer, tot i que si hi ha properes biennals, s'hi anirien afegint idiomes.

És per això que Canyada creu que en properes biennals, es podrien ampliar una per una aquestes temàtiques. «Sempre apostem per temes relacionats amb la pau, però les possibilitats són múltiples», va assegurar Canyada.

D'altra banda, el comissari també va voler agrair als artistes la seua implicació al projecte, ja que sense ells «no s'hauria pogut tirar endavant», va assegurar.

Una aposta cultural

Un dels objectius de la Biennal d'Art, que se celebrarà fins a l'onze de setembre, és promocionar i recuperar el Poble Vell, així com també donar a conèixer Corbera d'Ebre a través de la cultura. En aquest sentit, el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, va destacar molt positivament que l'Ajuntament de Corbera opti per la cultura. «De tots els sectors econòmics, la cultura acaba sent el més perdurable», va afirmar Tresserras. És per això que el conseller va apostar perquè aquest projecte tingui «un llarg recorregut», i va celebrar que hi hagi «apostes originals i arriscades», sobretot en municipis petits. «Necessitem l'art i la cultura», va concloure el conseller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.