Un «rottweiler» fereix a Girona una nena d'onze anys i un mosso mata a trets l'animal

Una nena d'onze anys d'Arbúcies va quedar malferida ahir a la tarda després de ser víctima de l'atac d'un rottweiler a tocar del cementiri vell de Girona. L'animal, que anava sol i deslligat, va ser abatut mortalment per un tret d'un mosso d'esquadra.

L'incident va passar pels volts de les set de la tarda en un corriol a tocar del cementiri, a pocs metres del carrer del Carme de Girona. Una patrulla mixta dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal estava voltant pel sector est de la ciutat quan va ser requerida per un grup de ciutadans que estaven molt alterats perquè un gos de raça perillosa estava atacant una nena i la mossegava. Els policies van anar ràpidament fins al llocs dels fets per intentar verificar el que deien els testimonis i van trobar que l'animal tenia agafada la nena. De seguida, un dels agents va colpejar el rottweiler amb la porra perquè deixés anar la petita, però l'animal va continuar el seu atac. És per això que, segons fonts policials, el mosso no va tenir cap més remei que disparar contra l'animal vigilant que la nena no prengués cap mal amb el tret –també es va haver de tallar el carme del Carme per evitar qualsevol ensurt–. Aquesta va ser l'única sortida perquè l'animal, que era molt agressiu, deixés anar la petita. Immediatament després van avisar els serveis mèdics i una ambulància medicalitzada va traslladar-se fins al cementiri vell per fer les primeres cures a la víctima –les mossegades li van afectar, bàsicament, la zona femoral–. La nena va ser traslladada a l'hospital Josep Trueta de Girona i a l'hora de tancar aquesta edició els metges l'atenien al servei d'urgències. Per la seva part, l'Ajuntament de Girona va oferir un servei d'atenció psicològica als familiars de la nena.

Sembla que la petita estava passant uns dies de vacances amb un familiar a prop del lloc on va passar el sinistre.

Buscar el propietari

Mentrestant, la policia treballava ahir per intentar trobar el propietari del rottweiler que, segons les primeres hipòtesis, anava sol, deslligat i sense morrió quan es va produir l'atac. Si l'amo de l'animal ha complert la normativa i ha col·locat un xip al gos serà fàcil localitzar-lo, però si el gos no estava registrat la feina serà més complicada.

El cadàver del gos va ser traslladat al dipòsit municipal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.