El tribunal de Justícia de la UE diu que l'Estat espanyol incompleix la normativa sobre refugiats

El Tribunal de Justícia de la UE va dictaminar ahir que l'Estat espanyol ha incomplert la directiva comunitària que estableix normes mínimes per al reconeixement de nacionals de tercers països com a refugiats tot i estar obligada a respectar-la des del 2006.

L'objectiu d'aquesta directiva és, per una banda, assegurar que els estats membres de la UE apliquin criteris comuns per a la identificació de persones autènticament necessitades de protecció internacional i, per l'altra, garantir que un nivell mínim de beneficis estigui disponible per a aquestes persones en tots els estats membres.

El 27 de juny del 2007, la comissió va emetre un dictamen motivat, en què concloïa que, en no haver adoptat aquestes disposicions en el termini fixat, l'Estat espanyol havia incomplert les seves obligacions vinculades amb aquesta directiva i li va exigir que modifiqués la seva legislació en un termini de dos mesos.

El govern espanyol va respondre al dictamen motivat tres mesos més tard, el setembre, indicant a les autoritats competents que estaven tramitant un text legislatiu. En no rebre informació addicional, el govern comunitari va dur el cas davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (UE), que en la seva sentència, feta pública ahir, constata que, en el seu escrit de contestació, el govern espanyol no nega, en la seva essència, l'incompliment que se li retreu. Les autoritats espanyoles al·leguen que, tot i que les disposicions espanyoles vigents no són suficients per garantir una adaptació completa de l'ordenança jurídica espanyola a la directiva, s'hi ajusten.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.