Altafulla posa fi a la treva verda

Vilafranca descarrega el tres de nou folrat en la diada de les Cultures

Primer assalt assolit. Els Castellers de Vilafranca van descarregar ahir a Altafulla un dels tres castells de nou que aquest cap de setmana s'han marcat com a objectiu per recuperar el lideratge perdut després d'unes setmanes més aviat tranquil·les. Amb la mirada fixada en l'actuació de Torredembarra d'avui, els verds ja havien alçat en primera ronda un quatre de vuit amb l'agulla molt bonic, estructura que ja tornen a tenir com a estendard després d'haver aconseguit renovar amb èxit el pilar. El moment àlgid de la diada a la plaça del Pou va ser, però, en segona ronda, en què els verds van afrontar el principal castell del dia. El tres de nou amb folre va pujar bé, però el van haver de treballar força en la baixada. Tot i així, no van tenir problemes per descarregar-lo. Sí que van haver de suar una mica més en el dos de vuit amb folre. Pensant ja en el dos de nou amb folre i manilles que han anunciat per Les Santes, els de David Miret van alçar un dos amb un folre ben reduït. El castell es va mostrar bellugadís, però finalment els verds van demostrar el domini que tenen amb la torre i van descarregar-lo sense cap ensurt important. Pilar de sis i cap a casa a descansar. Avui, més.

Consolidant els de vuit

Els Xiquets de Tarragona s'han posat les piles i enguany ja tenen la mida presa als castells de vuit. Tot i algun canvi, van descarregar amb èxit el tres i el quatre de vuit, i encara es van permetre fer un altre pas endavant i van estrenar el dos de set.

Els que no van acabar de tenir sort van ser els Castellers d'Altafulla. Tot i que els castells tenien bones mides, la indecisió de la canalla els va impedir descarregar els primers castells de set de l'any. Després de dos intents desmuntats de tres de set i un de quatre de set, van poder acabar la diada amb un quatre de sis amb el pilar i un dos de sis.

Totalment condicionats

Una lesió d'última hora de l'enxaneta va condicionar la diada de Colles Històriques amb motiu del 40è aniversari dels Castellers de Barcelona a una Colla Vella que es va haver de conformar amb una clàssica de vuit. Els rosats tenien preparada una actuació amb castells de la gamma alta de vuit, però les circumstàncies van fer que acabessin amb el tres i el quatre de vuit i el dos de set. Els Castellers de Barcelona sí que van treure suc de la cita, i van tornar a descarregar, com la setmana passada, el pilar de sis. A més, també van completar el dos de set, el quatre de vuit i el cinc de set. Els altres convidats, els Minyons de l'Arboç, es van embutxacar sense problemes el tres de set, el quatre de set i el cinc de sis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.