Petita ensopegada verda

Els Castellers de Vilafranca carreguen el tres de nou a Calafell i preparen l'assalt a la torre de nou amb folre i manilles

El primer contratemps dels verds ha arribat en un moment delicat. Queda una setmana per la diada de les Santes, a Mataró, on volen estrenar la torre de nou, i ahir a Calafell no van poder descarregar el quart tres de nou. Afortunadament, però, el cop no els va deixar tocats físicament. Tan sols hauran d'afrontar una mica més de pressió psicològica.

La diada va arrencar amb un quatre de vuit amb l'agulla parat, que només va exigir un cert treball per part dels pilaners en la descarregada. El tres de nou, però, va ser tota una altra història. Va pujar remenat des de bon començament, i amb els pisos de quints i sisens molt tancats va acabar saltant poc després que l'enxaneta fes l'aleta. El cap de colla, David Miret, va assenyalar que hi havien pogut influir la lleugeresa dels pisos superiors i un canvi a terços.

Després de la caiguda, els verds van poder continuar amb el programa previst i van descarregar una torre de vuit amb les futures manilles per folre. No va ser perfecta, però va descarregar-se sense més problemes. Van acabar amb un pilar de sis que ja tenen apamat.

Per recuperar-se anímicament a Mataró, segurament apostaran pel tres de nou com a castell de sortida i deixaran la torre per a la segona ronda. El quatre de nou i el pilar de set tanquen el programa.

Condicionats per les vacances d'alguns castellers, els Nens del Vendrell van afluixar el ritme i van optar per la clàssica de set. Els Nens esperen estrenar la torre de set la setmana que ve, per la festa major del Vendrell.

Dels castells de la Jove de Sitges, el quatre de set (amb el tronc del de vuit, però amb els segons a terra) va ser el més parat. També van descarregar-hi el tres de set i el seu primer quatre amb l'agulla.

Bon resultat a Barcelona

Les dues diades que se celebraven ahir simultàniament a Barcelona, la festa major del Raval i la del Poble Sec, van deixar uns resultats ben positius. Al Raval, els Castellers de Barcelona hi descarregaven, per tercera setmana consecutiva, el pilar de sis, que ja demana a crits pujar damunt d'un folre. Els Xiquets de Tarragona hi portaven el tres de vuit, mentre que els Marrecs de Salt estrenaven el dos de set.

Al Poble Sec, els amfitrions no van tenir el dia i no van poder assolir el quatre de set amb l'agulla, un castell que encara no figura en el seu historial. Lleida, però, va anotar-se la clàssica amb el primer tres de vuit de la temporada, mentre els Capgrossos descarregaven tres castells de vuit amb molt bones sensacions. De segur que les Santes els deixaran els primers castells de nou.

L'activitat castellera, però, ja havia començat dissabte. A Reus, els Xiquets repetien el carro gros, aquesta vegada a la primera, i la Joves de Valls hi estrenava el dos de set amb un pom de dalt renovat i lleuger. A Valls, al barri que porta el seu nom, la Colla Vella hi descarregava el dos, el tres i el quatre de vuit.

ELS RESULTATS

Reus (dissabte)
Xiquets de Reus: 4/8, 5/7, 4/7p, p/5
Colla Joves Xiquets de Valls: 3/8 (id), 3/8, 4/8, 2/7, p/5
Valls (dissabte)
Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3/8 2/8f, 4/8, 5/7, 4/7, p/5
Tarragona (dissabte)
Xiquets del Serrallo: 3/7, 4/7, 4/6a, p/5
Xicots de Vilafranca: 5/7, 4/7a, 3/7, p/5
Bordegassos de Vilanova: 4/7a, 3/7, 4/7 (2id), p/5
Calafell
C. de Vilafranca: 4/8a, 3/9f (c), 2/8f, p/6
Nens del Vendrell: 3/7, 4/7, 2/6, p/5
Colla Jove de Sitges: 4/7, 3/7, 4/7a, 2 p/4
Barcelona (Poble Sec)
Capgrossos de Mataró: 4/8, 3/8, 2/8f, v/5
Castellers de Lleida: 4/8, 2/7, 3/8(id), 3/8, v/5
Castellers del Poble Sec: 3/7, 4/7a (2id), 4/7 (id), 2/6, v/5
Barcelona (Raval)
Castellers de Barcelona: 4/8, 2/7, 5/7, p/6 Marrecs de Salt: 5/7, 2/7, 3/7s, p/5 Xiquets de Tarragona: 2/7, 3/8, 4/7p, p/5
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.