The Killers i Pete Doherty clouen a Benicàssim «el FIB dels rècords»

A la ja clàssica roda de premsa de valoració del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), un dels organitzadors, José Luís Morán, declarava que aquest ha estat «l'any dels rècords», amb 200.000 persones. També acredita el seu bon funcionament que en una situació de perill com la viscuda el passat divendres amb les fortes ventades, el públic va tenir una reacció exemplar i la posada al dia de les instal·lacions va ser digna d'elogi. El que sí que ha canviat en les darreres edicions del festival és el perfil del públic i l'orientació del festival. Que es fes pagar per tenir els horaris de les actuacions o l'eliminació del diari gratuït del festival són exemples del tarannà que està prenent el festival. Abans, l'estereotip del fiber era el d'un noi amb ulleres de pasta més interessat a descobrir noves propostes que no pas en els caps de cartell. En l'actualitat el que es veu més entre el públic són estrangers amb la pell de color de gamba, beguts i amb ganes de passar-ho bé sigui el que sigui el que hi ha damunt de l'escenari.

The Killers va ser el reclam més important de la darrera jornada del festival, un grup que va sortir a arrasar amb el hit més punyent de la seva carrera, Human, i declarant que «aquesta nit som vostres». El guió utilitzat no va diferir gaire de l'escenificat el passat mes de març a l'Olímpic de Badalona. Força diferent va ser l'actuació de Pete Doherty a la mateixa hora. Ben mudat i convenientment ebri, en aquesta ocasió va fer una actuació força digne i acceptable. El politoxicòman (viu) més famós del rock va ser rebut pels seus compatriotes amb una pluja de gots de cervesa.

A la tarda, poder veure amb poques hores de diferència Calexico i Giant Sand va servir per comprovar la diferència de criteris entre Howe Gelb, Joey Burns i John Convertino que els va distanciar. Els primers van acabar cantant Manu Chao davant de milers d'espectadors i els altres predicant en el desert davant d'uns centenars de seguidors. Per la seva banda Psychedelic Furs va demostrar ser un entranyable i entendridor anacronisme dins del FIB. La sueca Likke Li va sortir reforçada en el seu paper de nova diva indie mentre que TV on the Radio van oferir un impressionant espectacle amb una mescla explosiva de funk amb rock de combat, soul i jazz.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.