La població mundial arribarà a set mil milions de persones el 2011

Un informe pronostica que l'Índia superarà la Xina i passarà a ser el país més poblat el 2050

Segons aquest informe, les altes taxes de fertilitat així com el gran percentatge de població jove afavoriran gran part d'aquest creixement, especialment al continent africà. En els països industrialitzats, part del creixement tindrà el seu origen als Estats Units i també al Canadà a causa de la immigració i el creixement natural de la població, segons indica l'informe de l'oficina amb seu a Washington, que emet un pronòstic d'augment demogràfic al món cada any.

Per donar un exemple sobre les diferents taxes de creixement demogràfic entre el món industrialitzat i les nacions en vies de desenvolupament, l'informe esmenta el cas del Canadà i Uganda. Actualment, el Canadà té una població de 34 milions d'habitants, la qual arribarà l'any 2050 als 42 milions, segons les previsions del mateix informe. En canvi, Uganda, que té 31 milions d'habitants, en aquest mateix any arribarà fins als 96 milions.

Per a l'any 2050, l'Índia passarà a ser el país més poblat del món amb 1.700 milions d'habitants i superarà la Xina, on, segons l'informe, la seva població serà de 1.400 milions.

En l'informe, Carl Haub, demògraf de l'Oficina de Referència Demogràfica, va assenyalar que les projeccions indiquen que per aquest any la població del món haurà arribat als 9.300 milions d'habitants.

Segons l'informe, la desigualtat en el creixement demogràfic entre països pobres i nacions industrialitzades continuarà creixent a causa del poc augment, i fins i tot disminució, de la població al món desenvolupat i a l'augment creixent i continuat en els països més pobres del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.