El Termcat publica el «Diccionari dels mercats financers» en català

El Departament d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya i el TERMCAT publiquen conjuntament el Diccionari dels mercats financers en català, que per primera vegada sistematitza la terminologia catalana financera. El volum recull gairebé 600 termes de l'àmbit dels mercats financers, corresponent a set àmbits temàtics: organització, estructura i finançament, entitats, actius, operacions, procés de contractació, estructura i finançament, entitats, actius, operacions, procés de contractació i anàlisi d'actius i emissors.

Cada article terminològic conté la denominació catalana, a banda de la categoria gramatical, els equivalents en castellà, francès i anglès, la definició i, sovint, una o més notes que amplien el coneixement de la definició o aporten informació sobre l'ús de les denominacions.

El diccionari inclou tres índexs finals que permeten accedir al contingut dels articles terminològics a partir de les denominacions castellanes, franceses o angleses.

L'obra aporta més de 100 neologismes que han estat normalitzats pel Consell Supervisor del TERMCAT. La majoria procedeixen de l'anglès, llengua de comunicació especialitzada del món de les finances. Per alguns manlleus s'han trobat alternatives catalanes, com ara desdoblament d'accions per split. Aviat estarà disponible la versió en línia al web del TERMCAT.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.