Montilla defensa la constitucionalitat de l'Estatut i carrega contra els que en dubten

El conseller Castells recorda en el mateix acte socialista, a Vilopriu, que és fruit d'un pacte amb l'Estat espanyol

«No penso afegir-me a la cursa d'aquestes setmanes sobre les reaccions a una sentència que alguns ja donen per descomptat que serà negativa. I la sentència ni està feta, si sabem quan es produirà, ni en coneixem el contingut», va afirmar Montilla en el seu discurs, en què va afegir: «No contribuiré al joc dels que fa temps que viuen instal·lats permanentment en el greuge, la malfiança i la desqualificació.»

I el conseller Castells va voler fer un pas més en la defensa de l'Estatut, recordant que no era el que havia sortit del Parlament de Catalunya, sinó el que s'havia pactat a Madrid . «L'Estatut és el pacte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol», va sentenciar el conseller d'Economia. I en aquesta línia, va demanar «un compromís» de totes les forces que van acordar aquest pacte.

Castells, a més, no va poder estar-se de recordar el tema del nou finançament. «Hem fet el que havíem de fer», va dir el conseller, especialment adreçat a Montilla. I el President va recordar que amb el nou finançament, lligat amb l'Estatut, això suposarà una inversió «històrica» en infraestructures, ja que comportarà més de 30 milions d'euros en set anys.

«Penso que la política ha de servir per solucionar els problemes reals del país i dels ciutadans», va dir Montilla, i més davant l'actual situació de crisi. Una situació que també va recordar Castells, que va explicar que fa un any es començava a visualitzar i que actualment alguns països ja comencen a sortir, però on no hi ha l'Estat espanyol. Tot i això, el conseller va sentenciar davant l'actual crisi: «Res serà igual després de la crisi.» I en aquesta línia va recordar que aquesta situació actual, com altres, deixen clar que no pot haver-hi mercat sense estat.

Montilla, d'altra banda, va recordar el que ha fet el PSC en aquests darrers sis anys, essent una «alternança positiva» a CiU, però deixant clar la necessitat de marcar una agenda de reformes per als propers deu anys.

El president d'Andorra parla de la banca

El cap de govern i president d'Andorra, el socialdemòcrata Jaume Bartumeu, va anunciar en l'acte socialista de Vilopriu la política del seu govern sobre la informació fiscal. «Cal una nova manera de fer empresa i banca», va afirmar Bartumeu, que va declarar-se a favor de la transparència financera i la lluita contra l'evasió fiscal, com se li demana des d'Europa i el G-20. «Volem enfortir el sector financer, però amb nous valors», va afegir el president. I en aquesta línia va destacar la tasca del seu ideari polític. «Amb la socialdemocràcia en el govern, Andorra no es trenca ni desapareix; es transforma, i de manera intel·ligent», va sentenciar Bartumeu, que va deixar clar que volen mantenir una existència andorrana, però sentir-se al mateix temps més europeus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.