Santa Coloma, a punt per gaudir d'una festa major plena de propostes musicals

Una de les novetats és el mocador de la festa, que es ven aquests dies als comerços de la ciutat

Raimundo Amador (dissabte) i La Excepción (dilluns) són els plats forts del cartell d'enguany, tot i que l'oferta musical serà molt més àmplia i variada. L'objectiu de fer una festa «per a tots els gustos» està més que assegurat, tenint en compte la quantitat de propostes que s'han programat per aquests quatre dies de festa: Nit flamenca; Nit de Bollywood (totes dues demà); els concerts de música electrònica, a càrrec de The Pinker Tones i el grup local Electronikboy (diumenge); l'actuació del també colomenc Rojas (diumenge); els concerts de FM Sintonitzza; etc.

Com sempre, el tret de sortida serà la lectura del pregó, que serà demà i anirà a càrrec dels membres de l'expedició Pol Sud Sense Límits (20.30 hores). Abans, però, hi haurà el tradicional seguici inaugural, amb les colles de tradició popular i la recepció d'entitats, que presidirà l'alcalde i clourà els actes de més protocol del primer dia de festa major.

El programa es completa amb els actes habituals de cada any: el Passatge Insòlit, un dels espectacles amb més èxit de la festa major (dissabte i diumenge), la migada popular (diumenge), la trobada de puntaires (diumenge), la de gegants (dissabte), el festival de jotes (diumenge), l'audició de sardanes (dilluns), l'exposició de pintura Els Coloristes (diumenge), etc. Aquest any, un dels actes més especials serà el correfoc. I és que la Colla Vella de Diables celebra el 25è aniversari. Per això, han preparat un espectacle pirotècnic previ al cercavila «molt vistós» i «ple de sorpreses». El correfoc serà dissabte a la nit i començarà a la plaça de la Vila.

5.000 mocadors

La novetat enguany serà el «mocador de la festa», que han creat conjuntament l'Ajuntament colomenc i l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI). En total, se n'han fabricat 5.000, que ja s'han començat a distribuir per comerços, bars i restaurants de la ciutat. El mocador, que es pot adquirir en aquests establiments per un euro, té estampat un colom amb aires bollywoodians.

Els impulsors volen que el mocador es converteixi en un referent per als colomencs, igual que ho és per als veïns badalonins a les Festes de Maig. A més, també s'han programat activitats infantils entorn a aquesta peça de roba, com ara el taller d'estampació de mocadors que es farà dissabte al matí i a la tarda als jardins de Can Sisteré. El cartell de la festa major es completa amb les propostes esportives, que s'allargaran durant tot el cap de setmana.

El Molí, obert

Paral·lelament a la programació estricta de festa major, s'han organitzat altres actes. Un dels més destacat és l'obertura, després d'anys d'espera, del Molí d'en Ribé. Des del dilluns 4 i fins al 27 de setembre es podran visitar les restes d'aquest molí fariner de final del segle XIII situat a tocar del museu de la ciutat. Un altre dels actes inclosos en la festa és l'exposició de Jesús García Aguagria, Utopia, que es podrà visitar de dimarts 5 a l'11 d'octubre al Centre d'Art Contemporani Can Sisteré. Es pot trobar més informació del programa al web de l'Ajuntament (www.grame.net)

Les «altres» festes

Com cada any, des de fa vuit, s'han programat les festes alternatives, que coincidiran amb el cartell oficial i que enguany organitza la Coordinadora de Festes Majors Autogestionades. En aquesta edició, a banda dels concerts i les activitats reivindicatives, s'ha inclòs la lectura d'un pregó i una cercavila alternativa, que es farà un cop acabi el pregó oficial als jardins de Can Sisteré i que servirà per inaugurar aquesta vuitena edició dels actes alternatius. Els organitzadors asseguren que l'objectiu del cartell no oficial és «demostrar un nou model de festes més participatiu, en què tinguin cabuda les activitats que, durant tot l'any, organitzen les entitats socials de la ciutat». El correbars (per segon any) i els concerts de Los Barrankillos i de Moussa & the Latin Reggae Band (divendres) i de Bajo Tierra i Igitaia (dissabte) són alguns dels actes programats. Enguany, les obres que s'estan fent a la glorieta del parc d'Europa, incloses en el pla de Zapatero, han obligat a desplaçar l'activitat de les festes alternatives al carrer de Victor Hugo, entre les piscines de Can Zam i l'IES Puig Castellar. Es pot trobar més informació del programa de les festes alternatives al web fmalternativa-gramenet.blogspot.com/.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.