Les botigues de Valls repartiran 200.000 bosses compostables entre els clients

Els botiguers de Valls es disposen a col·laborar en la campanya per reduir l'ús de bosses de plàstic. La regidoria de Medi Ambient del consistori vallenc ja ha començat a distribuir entre els comerços les 200.000 bosses compostables amb què els clients s'enduran cap a casa el que comprin.

Es tracta de bosses elaborades a base de midó de moresc i que són reutilitzables per posar-hi la brossa orgànica. Un cop compostades serveixen d'adob per a la terra.

Durant la diada de Sant Jordi de l'any passat, l'Ajuntament de Valls ja va repartir als establiments comercials, bàsicament llibreries, un total de 10.000 bosses. «Ara fem un pas més, amb més ambició i amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i el Mercat Agroecològic de Valls», va afirmar, ahir, el regidor de Via Pública i Serveis Medi Ambientals, Martí Barberà.

La iniciativa del govern municipal, que ha estat finançada íntegrament per l'Agència de Residus de Catalunya amb 205.000 euros, ha tingut «una rebuda excel·lent entre els comerciants, segons va assegurar Martí Barberà.

La campanya s'ha posat en funcionament amb el lema Més orgànica x tu x tots, que s'exhibeix en cadascuna de les bosses, on també figura el logotip de les entitats i els organismes participants. En aquesta iniciativa hi prenen part un centenar de comerços dels diferents sectors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.