L'Estat ha enderrocat en dos mesos 85 dels 370 bungalous del Club Med de Cadaqués

Els camions amb runa circularan a partir de la setmana que ve

La desconstrucció dels edificis del Club Med va començar el 13 de juliol, ara fa dos mesos. Durant aquest temps, l'Estat ha tirat a terra 85 bungalous de la ciutat de vacances. A més a més, pel que fa a la resta de les edificacions del complex –comptant els apartaments i les instal·lacions comunes n'hi ha més de 400–, també s'ha tirat a terra la zona de cuina de l'edifici del restaurant. Segons la informació donada pel Servei de Costes de l'Estat, l'enderroc s'està fent al ritme previst i no s'han trobat entrebancs.

En paral·lel, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat està eliminant la fauna invasora que hi ha a la zona per tornar el paratge a la seva aparença inicial. El departament també serà l'encarregat de treure la runa.

En principi, estava previst que la runa que sortís del procés d'enderroc s'havia d'anar traslladant cada dia amb camions de 18 tones per la carretera de Cadaqués, però per no endarrerir més el projecte, abans de l'estiu es va acordar que durant la temporada turística s'acumularia la runa per poder anar treballant i no col·lapsar la carretera.

De fet, l'ordenança municipal que prohibeix el pas de camions durant la temporada torna a permetre el pas d'aquests a partir de dimarts i està previst que durant la setmana que ve ja comencin a circular, segons diverses fonts consultades.

Tot senyalitzat

De fet, segons va explicar l'alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, la carretera ja està senyalitzada i s'ha indicat en diversos punts on hi ha perill d'obres i de pas de camions. També s'adverteix que es redueixi la velocitat per aquest motiu. Això fa pensar també que el pas dels camions és imminent, tot i que el departament no ha confirmat el dia exacte que començaran a circular per la carretera de Cadaqués.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.