Ematsa no apujarà el rebut de l'aigua el 2010, i la mesura afavorirà el 88 per cent dels tarragonins

El consell d'administració de l'empresa mixta d'aigües de Tarragona (Ematsa) va decidir ahir, per majoria, congelar la tarifa mitjana de l'aigua a partir de l'1 de gener del 2010. La mesura afavorirà tots els abonats que consumeixin menys de 40 metres cúbics per trimestre, els quals, segons va explicar el director gerent de l'ens, Eduard Zaragoza, suposen aproximadament el 88 per cent dels clients. La resta, un 12 per cent –consumidors de més de 40 metres cúbics als tres mesos– no es podran beneficiar de la congelació de tarifes i resultaran afectats per l'increment, que s'estableix en base a diferents barems. «Ja ho estudiàvem des de feia mesos», va declarar Zaragoza, que va subratllar que la decisió haurà de passar pel pròxim plenari municipal perquè el consistori li doni el vistiplau. Zaragoza, però, no va gosar fixar la quantitat de diners que deixarà de recaptar Ematsa.

CiU en volia més

La decisió va tenir els vots favorables del PSC, ERC i el PP, i els vots en contra de CiU. A finals de la setmana passada, des del grup municipal del PP ja es va demanar, casualment, la congelació de les tarifes, mentre que els representants de la federació nacionalista van exigir que no només es congelés, sinó que fins i tot s'abaixés la tarifa d'1'5%, tot emparant-se en el fet que l'IPC de Tarragona és negatiu. «La congelació és només un subterfugi perquè estem en època de recessió econòmica i, si els ciutadans de Tarragona ho estan passant malament, l'empresa podria fer un esforç», va explicar el regidor de CiU i representant al consell d'Ematsa, Jordi Sendra. L'edil va trobar estrany que refusessin el seu suggeriment: «Ens han dit que no, tot assegurant-nos que a final d'any, l'IPC ja serà positiu.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.