El PSC podria incorporar al seu programa la revisió de la normativa de la prostitució

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que els socialistes catalans estudiaran incorporar al programa electoral una revisió de la normativa que regula la prostitució, després que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ho va plantejar durant la reunió de la comissió executiva del partit. «L'alcalde ha rebut el ple suport de l'executiva que ha d'abordar aquesta qüestió», va explicar Iceta, que va afegir que Hereu els va plantejar estudiar una revisió de la normativa vigent, que es faria en el marc del programa electoral de les properes eleccions al Parlament.

Iceta va recordar que «des de fa temps s'està discutint dins del partit i hi ha posicions diferents; hi ha gent que defensa la regulació de la prostitució i d'altra que es decanta per l'abolició». A més, va assegurar que en alguns països europeus «han trobat diverses respostes a la qüestió», però «lamentablement cap no ha resolt el problema».

El portaveu del PSC hi va afegir: «En aquests moments disposem d'instruments legals, policials i d'investigació per atacar l'explotació de les dones.»
Amb tot, va declarar: «Si hi ha elements de regulació a millorar que evitin el dany que es fa a l'espai públic amb l'exercici de la prostitució, ho farem en el marc de la discussió del programa electoral.» El govern de la Generalitat ha descartat plantejar aquesta qüestió en l'any que queda de legislatura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.