L'Aldea demanarà formalment que la festa dels bous siga d'interès nacional

L'Ajuntament de l'Aldea, governat amb majoria absoluta per ERC, serà el primer de les Terres de l'Ebre que aprovi una moció per demanar que els correbous siguen declarats patrimoni festiu de Catalunya i festa tradicional d'interès nacional en territori català. Així, el grup municipal d'ERC ha presentat per la via de la urgència una moció per al ple que se celebrarà aquest vespre amb l'objectiu d'aconseguir aquesta declaració. «Creiem que és la millor manera de posar fi al neguit dels aficionats que veuen que sempre s'estan buscant tres peus al gat per il·legalitzar aquesta festa», va assenyalar l'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu. L'Aldea és un dels municipis de les Terres de l'Ebre en què l'afició als bous de carrer és més viva, i això explica que el govern municipal siga dels primers del territori a afegir-se a les consignes del president d'ERC a les Terres de l'Ebre, Gervasi Aspa, que va llençar la proposta aquesta setmana. La moció de l'Aldea, que es debatrà aquest vespre i que s'aprovarà amb tota probabilitat, perquè ERC té la majoria absoluta, es donarà a conèixer, un cop aprovada, al president de la Generalitat, al delegat del Govern a l'Ebre i al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació.

D'altra banda, en el ple d'avui ERC també ha presentat una moció de suport al referèndum sobre la independència celebrat a Arenys aquest diumenge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.