La FOEG diu que Comas presidirà la nova patronal i Pimec, que no se sap

Les converses han de començar dimarts vinent per concretar com serà la unió

Les fonts consultades de la FOEG asseguren que la presidència de la nova patronal ja està definida i que serà ocupada per Jordi Comas. Segons es manté, «Pimec Girona s'integrarà a l'estructura de la FOEG.» Des de Pimec Girona, però, s'assegura que no hi ha res concretat i que s'està pendent d'iniciar les reunions. «Tot el que es pugui dir fins el moment són pures especulacions», manté el president de Pimec Girona, Iñaki Frade.

La notícia de la creació d'una única patronal es va fer pública dijous, en el marc d'una roda de premsa sobre el màster de direcció d'empreses de la UdG. Mentre fonts de la FOEG ja van apuntar que hi hauria un sol president, Pimec no va concretar si la nova patronal en tindria un o dos. El que es va deixar clar és que inicialment es conservaran les dues seus que tenen les dues patronals a Girona.

Es tracta de la primera demarcació catalana on es tira endavant aquesta iniciativa, després que Pimec Catalunya i Foment del Treball hagin optat per unificar també les forces.

Fonts consultades dijous per aquest diari van apuntar que segurament el president del nou organisme podria ser un empresari significatiu del territori que a hores d'ara no ocupa un càrrec a primera fila de les actuals patronals. Entre alguns nom, es va fer referència a Adriana Casademont o Josep Lagares. També es va indicar que no es descarta tampoc Iñaki Frade. La FOEG, però, nega que això sigui així i assegura que la creació de la nova patronal està condicionada al fet que Jordi Comas assumeixi la presidència.

Pimec Girona depèn de Pimec Catalunya, mentre que la FOEG és una patronal creada a Girona el 1987, representada actualment a les organitzacions empresarials CEOE, Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepime) i Foment del Treball.

El calendari de la unificació es desconeix, tot i que la previsió és que es faci efectiva «a curt termini». No es descarta presentar-la abans de final d'any. Dimarts es crearà una comissió conjunta.


ELS PRESIDENTS

JORDI COMAS
President de la FOEG
L'hoteler Jordi Comas va agafar el relleu a la presidència de la FOEG el gener passat, després de la mort de Joan Fausto Martí. Era vicepresident des del 2003.
IÑAKI FRADE
PRESIDENT DE PIMEC GIRONA
L'empresari, consultor i professor Iñaki Frade va ser escollit president de Pimec Girona el gener d'aquest any, per la seva dilatada experiència.

La fusió de les caixes i la de les patronals

S.G-A

Els parlamentaris gironins de CiU van valorar les fusions en curs a les comarques gironines, durant una roda de premsa ahir per fer un balanç de la temporada política que comença. Eudald Casadesús, diputat i copresident de CiU, va rebre amb elogis la «bona notícia» de la fusió de FOEG i Pimec, les dues patronals establertes a les comarques gironines, ja que entén que l'operació els permetrà «actuar amb més eficàcia i eficiència». Quant a la fusió de Caixa Girona amb les de Sabadell, Terrassa i Manlleu, va exigir garanties perquè es mantingui l'obra social i l'accessibilitat dels empresaris gironins per obtenir suport per a les inversions, especialment en temps de crisi. Després de recordar que el 50 per cent dels recursos financers de Catalunya són a mans de les caixes, va criticar Nadal d'hipòcrita perquè diu que les fusions han de ser liderades per les entitats, quan la nova situació l'ha forçat el FROP, «aprovat amb els vots dels 25 diputats del PSC al Congrés».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.