Les entitats diuen que la delinqüència no només es combat amb policies

Adverteixen que cal un canvi de legislació i més polítiques socials

Amb l'increment del nombre d'agents de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella, l'alcalde de Barcelona compleix un dels compromisos que va adquirir abans de l'estiu amb els veïns per reforçar la seguretat del districte, segons explicava la gerent de l'associació Amics de la Rambla, Maria Dolors Álvarez. «Però l'augment del nombre de policies és un primer pas, el més urgent, que s'ha d'acompanyar d'un canvi en la legislació per fer-la més estricta», advertia Álvarez. En aquest sentit, la gerent demanava a la Generalitat i al govern espanyol que canviïn la legislació perquè les lleis siguin més severes amb determinades activitats delictives.

«Durant tot l'estiu hem vist com la Guàrdia Urbana ha treballat molt, però quan detenien algú sortia al cap de poques hores, i això és desesperant», deia la presidenta de l'associació de veïns de l'Òstia de la Barceloneta, Emília Llorca. És per això que Llorca deia que amb més presència policial no es posarà fi a la delinqüència que hi ha al districte de Ciutat Vella. Com Álvarez, també vol que s'endureixi la legislació, ja que pensa que una llei més estricta ajudaria a resoldre la degradació actual del districte.

La directora de la Fundació Tot Raval, Núria Paricio, argumentava que l'increment de la presència policial i l'enduriment de la llei són dues mesures que han d'anar acompanyades de més polítiques socials, una demanda que ja va fer arribar a l'alcalde de Barcelona i a la regidora del districte. Paricio recordava, per exemple, que la seva fundació impulsa el que anomenen diàlegs per a la convivència, en què treballen amb veïns que viuen en espais on la prostitució provoca conflictes.

Hereu contraataca

En el pròxim ple de l'Ajuntament de Barcelona, divendres, la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, presentarà un informe molt ampli sobre l'evolució històrica del barri del Raval. Segons fonts municipals, l'informe va més enllà de l'últim mandat i explica l'evolució social i econòmica del barri. Les mateixes fonts asseguren que aquest document fa temps que s'està preparant i que, per tant, no és un contraatac, tot i que és obvi per apareix just després de la revifalla de la polèmica d'aquest estiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.