L'IES Esteve Terrades de Cornellà i el pare Francesc Riu, premis Catalunya d'Educació

L'escola de mestres Blanquerna i el professor Anicet Cosialls completen la llista de guardonats

El jurat del premi ha valorat la tasca «intensa i innovadora» de Cosialls dins l'aula, cosa que l'ha convertit en un referent de bones pràctiques en les assignatures de física i química, segons un comunicat del departament. Membre actiu del Moviment d'Innovació Educativa de les Terres de Lleida, destaca la seva labor com a promotor i organitzador de la jornada Ciència al Carrer, que se celebra cada any a Lleida.

Per la seva banda, l'institut d'educació secundària Esteve Terrades de Cornellà ha rebut el premi al centre docent. El director del centre, Antoni Morales, va agrair ahir el reconeixement a l'esperit innovador de l'institut. L'Esteve Terrades és un referent en formació professional. La inserció laboral dels alumnes supera el 90%. Des d'aquest IES s'han impulsat propostes com l'estada d'alumnes en països europeus, o el premi Esteve Terrades, que vol estimular l'aptitud cientificotecnològica dels alumnes.

El jurat també ha atorgat un premi especial al pare Francesc Riu, que ha destacat com a formador de directors i professors de centres educatius. El pare Riu va participar durant els anys setanta en la fundació de l'Escola Universitària Blanquerna de Barcelona. Va treballar també per impulsar la renovació de les escoles cristianes catalanes a través de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

L'escola de Mestres Blanquerna ha estat l'escollida per rebre el premi a les institucions per la seva implicació en la formació de mestres. Aquesta fundació va crear la primera escola de magisteri de l'Església el 1948, i d'ella han sorgit d'altres institucions com la Facultat de Psicologia o la de Ciències de l'Educació i de l'Esport. La Fundació Blanquerna és una de les precursores de la Universitat Ramon Llull.

Els noms dels guardonats es van fer públics ahir al Palau de la Generalitat, on el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va subratllar la implicació dels quatre premiats. L'anunci dels premis d'enguany es va fer coincidir amb el Dia Mundial dels Docents. Cada 5 d'octubre des del 1994, la UNESCO assenyala aquest dia per fer-ne una jornada d'agraïment a la contribució dels docents.

Els premis Catalunya d'Educació 2009, no obstant, no s'entregaran fins al proper dia 9 de novembre, en una cerimònia que se celebrarà a l'Auditori de Barcelona. Durant l'acte, també s'entregaran altres premis que també concedeix el Departament d'Educació, com els premis extraordinaris de batxillerat, el premi Pere Calders o el del concurs d'oratòria en llengües estrangeres.

El jurat dels premis, presidit per Ernest Maragall, està integrat, entre d'altres, per representants del Consell Escolar de Catalunya, les universitats catalanes, les federacions i associacions de municipis de Catalunya, la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes, així com organitzacions sindicals i professionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.