Els veïns de la Bordeta posen fi a les patrulles ciutadanes després dels compromisos assolits amb les administracions

Durant la trobada mantinguda aquest dimecres al casal social de la Bordeta, els veïns han exposat a les administracions competents les seves preocupacions sobre l'augment de la inseguretat al barri. Així, la trobada ha servit perquè des de la delegació del Govern a Lleida i des de la Paeria s'hagin compromès amb l'associació de veïns a intensificar d'una forma constant la comunicació de les administracions i cossos de seguretat amb l'entitat veïnal; a intensificar la vigilància policial de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana al barri; i a tractar des de Serveis Socials de la Paeria els problemes «d'incivisme» que preocupen els veïns de la Bordeta.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, ha explicat després de la trobada que tota resposta als problemes d'inseguretat que denuncia l'associació de veïns «no és policial». Per Mestres, algunes de les situacions d'inseguretat denunciades per l'entitat veïnal, que no delictes -ha matisat la regidora-, estan originades per un grup de persones del barri. Per això, la Paeria s'ha compromès a posar educadors a la Bordeta per buscar solucions als problemes que puguin causar aquestes persones, ha explicat Mestres.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, ha dit que la trobada ha servit perquè les administracions es fessin una idea «clara» de les preocupacions dels veïns de la Bordeta. Pueyo ha assegurat que la comunicació entre l'entitat veïnal i els cossos policials ja existia d'una forma constant però, després d'escoltar les reivindicacions dels veïns sobre la seguretat a la Bordeta, aquesta s'intensificarà, de la mateixa manera que la vigilància al barri.

La presidenta de l'Associació de veïns de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, ha qualificat la reunió de «satisfactòria» pels compromisos i acords assolits entre les parts.

Així mateix, s'ha mostrat convençuda que la intensificació de la comunicació «serà beneficiosa pel barri». Així mateix, Guerrero ja s'ha posat en contacte amb les persones que havien decidit prendre part en les tasques de vigilància d'una forma anònima pels carrers i places de la Bordeta per comunicar-los la finalització de les patrulles ciutadanes després dels acords a què s'ha arribat en la reunió d'aquest dimecres.

Altrament, Pueyo s'ha compromès a fer arribar al Departament d'Interior les opinions i reflexions dels veïns de la Bordeta sobre el funcionament del sistema de comunicació d'Emergències, 112, per millorar-ne el funcionament i l'efectivitat. I, des de la Paeria ja han convocat una reunió dels responsables dels veïns amb Serveis Socials per analitzar els problemes d'incivisme del barri que denuncia l'associació i cercar com fer-hi front.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.