Mil persones es manifesten a les Corts contra el pla del Barça

La coordinadora veïnal recorrerà a la justícia perquè apliqui les lleis urbanístiques

Darrere de dues pancartes amb el lema «No volem pisos al Miniestadi. Requalificació = especulació» –escrites en català i en castellà– prop de mil cortsencs van protestar ahir al vespre de manera pacífica, i sense que es produís cap incident, per l'acord signat el juliol per una àmplia majoria de grups de l'Ajuntament –el PSC, CiU i ERC– i el president del Futbol Club Barcelona, Joan Laporta, que obre la porta a la reordenació dels terrenys del Barça al districte, inclosa la conversió a sòl urbanitzable de la parcel·la que ara ocupa el Miniestadi i que està qualificada com a equipaments esportius. La presidenta de la coordinadora, Adela Agelet, va admetre que li hagués agradat una major implicació veïnal, en especial quan a les set de la tarda, hora prevista d'inici de la marxa, al punt de sortida els concentrats no arribaven ni al mig miler. La protesta, però, va anar guanyant adeptes al llarg del recorregut per la travessera de les Corts i va evitar així la temuda punxada. En canvi, les invitacions que la plataforma va enviar a altres entitats veïnals perquè s'afegissin al que consideren un pelotazo urbanístic que no respecta les previsions del pla territorial metropolità de Barcelona no van ser ateses. Només van tornar a tenir el suport incondicional de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona –amb la seva presidenta, Eva Fernández, al capdavant– i un grup vingut de l'Hospitalet de Llobregat. El partit Ciutadans va intentar capitalitzar la manifestació amb banderoles i la presència del president de la formació, Albert Rivera, però els organitzadors els van convèncer perquè no connotessin políticament la marxa.

Al cap d'una hora de lent recorregut, la manifestació va arribar a la plaça de Comas, on hi ha la seu del consell municipal. La regidora de les Corts, Montserrat Sànchez, va donar exemple del que no ha fet l'alcalde i va baixar al carrer per rebre dels líders veïnals un manifest en el qual demanen explicacions a Jordi Hereu perquè no ha tingut en compte l'opinió dels residents als entorns del Camp Nou, i en què també anuncien que recorreran «a les institucions i a la justícia per tal que les lleis que defineixen l'urbanisme s'apliquin amb absolut rigor». La coordinadora creu que l'aplicació estricta de la legalitat invalida els termes de l'acord entre Laporta i els tres grups municipals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.