Geli i Poch es confirmen com a únics aspirants al rectorat de la UdG

No hi ha hagut sorpreses d'última hora i dins del termini per entrar al registre de la UdG les candidatures a les eleccions al rectorat, que expirava ahir a la tarda, només ho havien fet l'actual rectora, Anna Maria Geli, i l'exvicerector Manel Poch. Oficialment, la campanya electoral s'ha de cenyir a la setmana del 9 al 15 de novembre (les votacions seran el 17 de novembre), però ja fa setmanes que els aspirants miren de guanyar-se el suport de la comunitat universitària. I dimarts se celebrarà a Sant Domènec la cerimònia inaugural del curs, l'acte social més rellevant de la universitat, en què no falta mai ningú i que es presenta com l'escenari ideal per fer campanya.

Intent d'unitat

Hi ha dos candidats, però a hores d'ara podríem estar parlant d'una llista única si els intents d'Anna Maria Geli en aquest sentit haguessin tingut èxit. La rectora va mirar de convèncer Poch de fer una candidatura conjunta, però no se'n va sortir. Mentre que per Geli hauria suposat una demostració que a la UdG no hi ha escletxes, des del punt de vista de Poch no tenia sentit, tenint en compte que ell havia format part de l'equip de govern de Geli en el primer any i mig del mandat i que se'n va desvincular perquè no estava d'acord amb la dinàmica de funcionament del grup.

Els equips

Cap dels dos candidats ha volgut revelar els noms dels que formen els seus equips, tot i que estan pràcticament tancats. Sí que han avançat la dada -un tòpic, en aquests casos- que combinen veterania amb saba nova i que hi tindran representades la major part de les facultats i escoles de la UdG. En el cas de Geli, se sap que alguns dels actuals vicerectors formaran part del seu equip
Ambient electoral
.Una reunió aquí, unes trucades telefòniques allà, uns correus electrònics a determinats col·lectius... Mica en mica els càmpus de la UdG es van amarant d'un aire electoral que, de totes maneres, de moment està creant molta menys expectació que ara fa quatre anys, quan el relleu a Joan Batlle se'l van disputar ni més ni menys que quatre candidatures i a Montilivi, Emili Grahit i el Barri Vell corrien tota mena de rumors sobre preferències, negociacions, aliances i les combinacions en els transvasament de vots a la previsible segona volta de les eleccions.Ara tot sembla més senzill: un cop es va aclarir dimecres que Sergi Bonet no seria el tercer candidat, i un cop ahir es va tancar ahir el termini per presentar-se a les eleccions (per correu certificat d'aquí a uns dies encara podria arribar una candidatura, però sembla poc probable), la tria que podran fer les 13.000 persones que conformen la UdG serà entre Anna Maria Geli i Manel Poch. Serà qüestió d'analitzar programes (els candidats els han de lliurar abans del 9 de novembre) i triar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.