S'acaben els treballs de neteja i restauració de l'església de Sant Feliu de Girona

Han servit per recuperar el color original de les claus de volta

La restauració va començar amb l'exterior i el campanar en una primera fase, i després es va passar a la neteja i reforç de l'interior de la nau central de l'església de Sant Feliu. En aquesta segona fase es va descobrir que les claus de volta amagaven sota una capa de calç –ennegrides a més per la brutícia– restes de policromia, i també en alguns dels nervis que surten de la clau. Això va obligar a replantejar els treballs i dividir la restauració de l'interior en dues fases. En la primera es van netejar les quatre claus de volta corresponents al peu del temple, que representaven sant Narcís, sant Sebastià, el Sol i la Lluna, més els nervis on es van trobar motius vegetals i una presència recurrent del drac. En aquesta segona fase, que ha costat mig milió d'euros finançats per l'Incasòl, s'han netejat les sis últimes claus de volta, i ha sortit a la llum el seu color original: els escuts de Girona i Catalunya, l'Agnus Dei, la Mare de Déu amb el nen, el pantocràtor i sant Feliu amb la palma del martiri. Les pintures daten del segle XV, però es van emblanquinar durant el segle XVIII per adequar-se als criteris estètics del barroc, coincidint amb l'estrena a finals de segle de la capella de Sant Narcís. A més, s'han restaurat la resta d'elements de l'interior de la nau, com ara dos arcs que s'han hagut de refer amb pedra perquè havien estat tocats per una bomba en la guerra del Francès.

Segons el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, la setmana que ve s'acabarà de treure la bastida i de netejar l'interior, de manera que l'església estarà a punt per les festes de Sant Narcís. Nadal va fer la visita acompanyat de l'alcaldessa, Anna Pagans; el delegat del govern, Jordi Martinoy, i el bisbe, Francesc Pardo, i va explicar que les obres han servit perquè «els capitells i les voltes hagin agafat una altra vida, amb les claus de volta recuperant el color original». Tots els treballs s'han fet manualment, per no afectar l'estructura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.